Balm Sleep Time Bantu Anak Tidur Lebih Mudah Dan Lena - DeCamellia

Balm Sleep Time Bantu Anak Tidur Lebih Mudah Dan Lena

Kaum ibu, tak kiralah yang bekerja ataupun surirumah tangga sepenuh masa mesti akan rasa sangat lesu bila tak cukup tidur malam, dek kerana anak kejap bangun kejap tidur. 

Ya Allah penatnya rasa. Lainlah keesokan hari boleh qada tidur. Tak apa lah juga. Ini, dengan nak uruskan rumah lagi, kerja hakiki lagi, anak-anak lagi. Haaa jangan pandang rendah pada kaum wanita okey.

Alhamdulillah....

Kehadiran BALM SLEEP TIME ini mampu membantu ramai ibu-ibu di luar sana yang menghadapi masalah anak kerap berjaga tengah malam, susah tidur dan seumpamanya. Ini kerana terdapat 8 essential oils dalam Balm Sleep Time bantu anak lebih mudah untuk tidur dan tidur lebih lena.
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak

SIAPA YANG PATUT ADA BALM SLEEP TIME NI?

1) Ibu-ibu yang risau anaknya ada masalah tidur lambat, susah tidur dan tidur tak lena sehinggakan membuatkan ibu stress dan lesu akibat tak cukup tidur juga
2) Ibu-ibu bepantang yang anaknya kerap berjaga malam dan berjaga malam dalam jangka masa yang lama sehinggakan ibu berpantang tidak cukup tidur dan kelesuan
3) Ibu-ibu yang ingin memberikan anaknya tidur yang berkualiti dan bangun dengan keadaan yang ceria.


Secara ringkasnya, kelebihan balm Sleep Time adalah untuk:
  • Bantu anak tidur lena
  • Bantu anak supaya mudah tidur
  • Bantu anak bangun dalam mood ceria
  • Memberi tidur berkualiti

Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.

Ibu-ibu yang anak berumur 3 bulan dan ke atas, disarankan untuk menggunakan Balm Sleep Time bersama Balm Calm Time untuk kesan yang lebih maksima. Klik BALM CALM TIME 



Berikut merupakan testimoni dimana kami menerima 

FEEDBACK POSITIVE 
daripada pengguna balm Sleep Time.

Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak
"Anak umur 1 bulan berjaga malam dari
jam 12 - 6 pagi. Lepas sapu Sleep
15 minit je boleh tido sampai pagi"
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak
"Baby nyenyak tidur. Selalu malam 3 4 kali bangun.
Semalam tak bangun pun"
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak
"Anak dah mudah tidur siang.
Baby taknak langsung tidur siang.
Dia akan tidur 10 minit je.
Hari ni 3 jam tido"


Tapi macam mana balm Sleep Time ni boleh bantu masalah tidur anak ya? 
Jom kita check kandungan balm Sleep Time ni.




1. Essential oils (minyak pati tumbuhan)

Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak


Setiap Balm Tasneem Naturel mempunyai 7-10 essential oils (minyak pati tumbuhan)  yang telah dicampurkan mengikut dos bayi dan kanak-kanak atau dengan kata lain, ianya sudah ‘dilute’ sesuai kegunaan mengikut peringkat umur.

Setiap essential oils (minyak pati tumbuhan) yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) di mana sijil ini diperlukan untuk mendapat kelulusan KKM. Balm Tasneem Naturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.



2. Beeswax

Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak


Beeswax adalah bahan yang terhasil daripada proses metabolism kelenjar lilin pada abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja. Senang cerita, beeswax ini dipanggil ‘lilin lebah’ yang menjadi bahan untuk menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Ia secara semulajadinya membantu merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark.



3. Shea Butter
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak

Shea butter terkenal sebagai pelembab kulit semulajadi. Kebanyakan produk kosmetik semulajadi menggunakan shea butter dalam produk mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan bernama Shea atau Karite.

Shea butter boleh membantu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak juga diguna dalam produk menghilangkan parut.


4. Carrier Oils
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak




Minyak pelarut yang diekstrak daripada tumbuhan seperti  Olive Oil, Jojoba Oil, Virgin Coconut Oil, Almond Oil, Argan Oil, Coconut Oil, Blackcurrant Oil, Grapseed Oil dan lain-lain yang digunakan untuk ‘dilute’ atau proses pencairan perbagai jenis minyak pati tumbuhan (essential oils) tadi, untuk memastikan ianya sesuai digunakan oleh anak-anak kecil. Dalam Balm Tasneem Naturel ini, kami menggunakan Olive Oil di mana kita tahu, khasiat Olive Oil ini sangat banyak seperti:-

Melembapkan kulit – Minyak ini mengandungi sejumlah besar vitamin E, antioksidan yang melindungi kulit daripada pelbagai faktor luaran seperti sinaran matahari atau angin yang kuat. Tekstur minyak zaitun yang ringan menjadikannya pelembap sempurna yang tidak melekit yang tahan lama dan sesuai dengan semua jenis kulit.

Memperbaiki kesihatan kulit – Minyak zaitun mengandungi vitamin E, yang dapat meningkatkan kesihatan kulit dengan merawat keradangan, jerawat, dan melindungi kulit dari penyakit yang serius seperti psoriasis dan kanser kulit.




Ok sekarang Nur terangkan secara ringkas 
8 JENIS ESSENTIAL OILS YANG TERDAPAT DALAM BALM SLEEP TIME

Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak


1) Lavender
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak

Lavender Essential Oil diekstrakkan dari pokok Lavandula Angustfolia. Bahagian tumbuhan yang digunakan adalah bahagian bunganya.


Khasiat Lavender Essential Oil yang utama adalah membantu mendapatkan tidur yang lena dan mengurangkan perasaan resah, bimbang, stress dan tension. Fungsi ini sangat  membantu anak yang tantrum, kerap meragam dan seumpamanya. Lavender oil juga sangat sesuai digunakan untuk mengurut dan mengurangkan ketegangan saraf atau sendi-sendi.


Secara kesimpulannya, minyak pati Lavender ini memberikan  kesan tenang kepada anak.



2) Orange
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak

Orange essential oil adalah diambil dari bahagian kulit buah oren. Melalui proses perahan dan bukan penyulingan berstim. Jadi essential oil yang diperoleh adalah 100% daripada buah oren.

Orange essential oil sangat wangi dan sangat bagus untuk naikkan mood ketika stress, resah dan gelisah.

Kebaikan Orange Essential Oil adalah :

  • Bantu tingkatkan peredaran darah
  • Bantu kurangkan rasa resah dan gelisah
  • Bantu kurangkan hypertension
  • Bantu kurangkan rasa penat melampau
  • Bantu kurangkan kemurungan
  • Bantu legakan kesakitan
  • Bantu kurangkan sakit sendi
  • Bantu naikkan mood
  • Bantu berikan rasa relax


3) Marjoram
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak


Marjoram, disebut juga sweet marjoram (Origanum majorana). Tanaman ini berasal dari daerah Mediteranean. Dalam sejarah Yunani, marjoram adalah simbol kebahagiaan yang disebut “the joy of the mountains.”

Khasiat Marjoram Essential Oil antaranya adalah :-

  • Membantu meredakan rasa sakit seperti lenguh otot, sakit kepala, sakit gigi, sakit akibat demam dan sebagainya.
  • Membantu mengurangkan rasa kejang. Marjoram oil memiliki sifat sebagai antispasmodic yang mengawal dan mengurangkan kejang.
  • Membantu meningkatkan kemampuan kognitif dan daya fokus.
  • Membantu meningkatkan peredaran darah.Marjoram oil memiliki sifat menghangatkan dan ianya meningkatkan kelancaran peredaran darah. 


4) Roman Chamomile

Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak


  • Roman chamomile oil dikenali sejak zaman kuno lagi kerana memiliki kesan menenangkan (sedative and soothing).
  • Selain memberikan kesan yang  menenangkan kepada fikiran dan tubuh yang stres, Roman chamomile essential oil juga dapat digunakan untuk meringankan perasaan sedih, marah, ketidakpuasan hati atau perasaan yang terlalu sensitif.
  • Sifat-sifat tersebut menjadikan minyak patinya banyak digunakan untuk membantu mengurangkan rasa cemas, gelisah atau susah tidur. Hal ini sangat membantu anak yang baru lahir yang sedikit cemas dan susah tidur atau tidur sekejap -sekejap kerana mereka masih lagi ,mengambil masa untuk beradaptasi dengan dunia luar perut ibu.
  • Selain Lavender, Roman atau English Chamomile merupakan minyak pati yang paling digemari ramai orang.             

5) Bergamot
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak
Bergamot Essential Oil datang dari tumbuhan sitrus yang bernama Citrus bergamia. Ia dikatakan sebagai buah mutasi lemon. Bergamot adalah adik beradik kepada lemon, limau dan oren.

Kebaikan Bergamot Essential Oil :

  • Bantu naikkan mood ceria dan bahagia
  • Bantu kurangkan simptom kemurungan
  • Bantu galakkan rembesan hormon
  • Bantu kurangkan rasa stress
  • Bantu kurangkan kesakitan dengan kurangkan sensitiviti pada kesakitan
  • Bantu lancarkan pernafasan
  • Bantu kurangkan sakit kepala, pening kepala dan migrain
  • Bantu legakan sakit-sakit sendi dan otot
  • Bantu kurangkan sakit ‘cramp’ pada abdomen dan kaki.


6) Cedarwood
Balm sleep time tasneem naturel, balm sleep time, tips anak mudah tidur, tips anak tidur lena, tips baby suka berjaga malam, balm sleep time tasneem, agent tasneem naturel kluang, agent tasneem naturel johor, cara menggunakan sleep time tasneem, cara guna tasneem sleep time, tasneem sleep time review, cara guna cf rub tasneem, cara pakai balm tasneem, tasneem balm review, balm tasneem cf rub, sleep balm tasneem, anak kerap berjaga malam, anak tidur tak lena, anak susah tidur, anak tidur siang sekejap, masalah tidur anak

Cedarwood essential oil ini dihasilkan daripada kulit pokok kayu cedar. Baunya sedikit manis dan bau kayu.
Kebaikan Cedarwood Essential Oil adalah seperti :
  • Bantu tingkatkan fokus
  • Bantu tingkatkan metabolisma
  • Bantu lancarkan pernafasan
  • Bantu kurangkan pening kepala
  • Bantu kurangkan stress
  • Bantu seimbangkan hormon tidur dan jaga anak

Dalam badan manusia ada Melatonin yang merupakan hormon yang dihasilkan oleh kelenjar pineal yg terletak di otak. Fungsi hormon melatonin ni adalah untuk seimbangkan circadian rhythm. Bahasa mudahnya waktu tidur dan jaga kita. Waktu tidur, badan kita akan berkerja untuk meningkatkan kesihatan badan kita. Banyak sangat proses yang tengah berlaku waktu kita tidur. Begitu juga anak. Proses tumbesaran yang baik berlaku semasa anak tidur. Tidur yang terganggu boleh mengganggu bukan sahaja emosi, tetapi juga dari segi kesihatan fizikal anak. Essential oil cedarwood ini membantu stimulate melatonin dari otak. Itulah sebabnya ia bantu tidur lena bila gunakan essential oil cedarwood ini.


7) Ylang-Ylang

Ylang Ylang adalah adik beradik kepada bunga kenanga. Baunya sangat wangi dan sedikit kuat. Ylang Ylang essential oil sangat popular untuk kurangkan stress dan bantu kurangkan perasaan resah dan gelisah.
Kebaikan Ylang Ylang essential oil adalah seperti :
  • Bantu kurangkan kemurungan
  • Bantu rilekskan badan
  • Bantu kurangkan kesedihan
  • Bantu kurangkan stress kronik
  • Bantu naikkan mood
  • Bantu tingkatkan peredaran darah
  • Bantu kawal tekanan darah
  • Bantu kurangkan perasaan negatif
  • Bantu hilangkan kelemumur
  • Bantu stabilkan hormon
  • Bantu hilangkan trauma emosi
  • Baik untuk sistem imun
  • Bantu tidur lena pada waktu malam


8) Vetiver

Minyak akar wangi (vetiver oil) telah digunakan dalam perubatan tradisional di Asia Selatan, Asia Tenggara dan Afrika Barat sejak ribuan tahun yang lalu.
Kelebihan Vetiver Essential Oil antaranya adalah :
  • Sifatnya yang bantu menenangkan menyebabkan ianya sangat baik digunakan oleh anak-anak ADHD. Pada tahun 2001, sebuah kaian yang dilakukan oleh Dr. Terry Friedman menemukan minyak akar wangi (vetiver oil) efektif membantu anak-anak  ADHD.
  • Bantu tingkatkan sistem kekebalan tubuh dan saraf .
  • Secara tradisional, vetiver oil ini telah digunakan dalam aromaterapi untuk relaksasi dan mengurangi stres emosional, serangan panik, trauma, kecemasan, insomnia, histeria dan depresi.


Sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi Nur di:


INSTAGRAM - decamellia2u

FACEBOOK - Nur Fadzilah
Balm Sleep Time Bantu Anak Tidur Lebih Mudah Dan Lena Balm Sleep Time Bantu Anak Tidur Lebih Mudah Dan Lena Reviewed by Decamellia on Monday, February 11, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.