Ticker

6/recent/ticker-posts

Balm CF-Rub Bantu Masalah Batuk, Selsema Dan Demam Anak

Mesti risau kan bila anak hilang mood sebab tak sihat? Merengek je sebab tak selesa hidung tersumbat. Tidur pun boleh terganggu. Lagi haru sekali package batuk dan demam. Kalau budak-budak ni, mana lah pandai hembus hingus keluar, ape tah lagi baby. Pengakhirannya, menangis lah dia sebab tak selesa. 

Alhamdulillah…

Kehadiran BALM CF-RUB ini mampu membantu ramai ibu-ibu di luar sana yang menghadapi masalah anak tidak sihat seperti selsema, batuk, demam dan seumpamanya. Ini kerana terdapat 7 essential oils dalam Balm CF-Rub bantu anak yang tidak sihat.
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

SIAPA YANG PATUT ADA BALM CF-RUB NI?
Ibu-ibu yang risau anaknya tidak sihat. Tak selesa hidung tesumbat kerana selsema, tekak perit sebab batuk berkahak dan juga demam panas.


Secara ringkasnya, kelebihan balm CF-RUB adalah untuk:
  • Bantu kurangkan selesema
  • Bantu cairkan kahak
  • Bantu melegakan athma
  • Bantu kurangkan suhu ketika demam


Berikut merupakan testimoni dimana kami menerima 

FEEDBACK POSITIVE 
daripada pengguna balm CF-Rub (packaging lama)

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun
"Selsema dah baik,
bunyi hidung tersumbat pun dah berkurangan,
tidur pun lena"

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun
"Keluar lendir kahak,
selsema dah kering"

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun
"Sebelum tidur sapu,
pagi keluar muntah lendir pekat"


Tapi macam mana balm CF-Rub ni boleh bantu masalah selsema, batuk, demam anak ya? 

Jom kita check kandungan balm CF-Rub ni.



1. Essential oils (minyak pati tumbuhan)
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun


Setiap Balm Tasneem Naturel mempunyai 7-10 essential oils (minyak pati tumbuhan)  yang telah dicampurkan mengikut dos bayi dan kanak-kanak atau dengan kata lain, ianya sudah ‘dilute’ sesuai kegunaan mengikut peringkat umur.

Setiap essential oils (minyak pati tumbuhan) yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) di mana sijil ini diperlukan untuk mendapat kelulusan KKM. Balm Tasneem Naturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.



2. Beeswax

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun


Beeswax adalah bahan yang terhasil daripada proses metabolism kelenjar lilin pada abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja. Senang cerita, beeswax ini dipanggil ‘lilin lebah’ yang menjadi bahan untuk menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Ia secara semulajadinya membantu merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark.



3. Shea Butter

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Shea butter terkenal sebagai pelembab kulit semulajadi. Kebanyakan produk kosmetik semulajadi menggunakan shea butter dalam produk mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan bernama Shea atau Karite.

Shea butter boleh membantu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak juga diguna dalam produk menghilangkan parut.

4. Carrier Oils
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun



Minyak pelarut yang diekstrak daripada tumbuhan seperti  Olive Oil, Jojoba Oil, Virgin Coconut Oil, Almond Oil, Argan Oil, Coconut Oil, Blackcurrant Oil, Grapseed Oil dan lain-lain yang digunakan untuk ‘dilute’ atau proses pencairan perbagai jenis minyak pati tumbuhan (essential oils) tadi, untuk memastikan ianya sesuai digunakan oleh anak-anak kecil. Dalam Balm Tasneem Naturel ini, kami menggunakan Olive Oil di mana kita tahu, khasiat Olive Oil ini sangat banyak seperti:-

Melembapkan kulit – Minyak ini mengandungi sejumlah besar vitamin E, antioksidan yang melindungi kulit daripada pelbagai faktor luaran seperti sinaran matahari atau angin yang kuat. Tekstur minyak zaitun yang ringan menjadikannya pelembap sempurna yang tidak melekit yang tahan lama dan sesuai dengan semua jenis kulit.

Memperbaiki kesihatan kulit – Minyak zaitun mengandungi vitamin E, yang dapat meningkatkan kesihatan kulit dengan merawat keradangan, jerawat, dan melindungi kulit dari penyakit yang serius seperti psoriasis dan kanser kulit.





Ok sekarang Nur terangkan secara ringkas 
8 JENIS ESSENTIAL OILS YANG TERDAPAT DALAM BALM CF-RUB

Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun


1) Lavender
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Lavender Essential Oil diekstrakkan dari pokok Lavandula Angustfolia. Bahagian tumbuhan yang digunakan adalah bahagian bunganya.

Khasiat Lavender Essential Oil yang utama adalah membantu mendapatkan tidur yang lena dan mengurangkan perasaan resah, bimbang, stress dan tension. Fungsi ini sangat  membantu anak yang tantrum, kerap meragam dan seumpamanya. 


Lavender oil juga sangat sesuai digunakan untuk mengurut dan mengurangkan ketegangan saraf atau sendi-sendi.

Secara kesimpulannya, minyak pati Lavender ini memberikan  kesan tenang kepada anak.




2) Orange
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Orange essential oil adalah diambil dari bahagian kulit buah oren. Melalui proses perahan dan bukan penyulingan berstim. Jadi essential oil yang diperoleh adalah 100% daripada buah oren.

Orange essential oil sangat wangi dan sangat bagus untuk naikkan mood ketika stress, resah dan gelisah.

Kebaikan Orange Essential Oil adalah :
  • Bantu tingkatkan peredaran darah
  • Bantu kurangkan rasa resah dan gelisah
  • Bantu kurangkan hypertension
  • Bantu kurangkan rasa penat melampau
  • Bantu kurangkan kemurungan
  • Bantu legakan kesakitan
  • Bantu kurangkan sakit sendi
  • Bantu naikkan mood
  • Bantu berikan rasa relax


3) Lemon
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Lemon essential oil diambil dari kulit lemon dan bukannya  dari buah. Kulit lemon adalah bahagian paling kaya nutrisi pada lemon.
Istimewanya lemon ini adalah ianya mengandungi d-limonene, antioksidan yang tinggi untuk melawan penyakit. Beberapa laporan bahkan menyebutkan minyak pati lemon mengandungi hingga 70% d-limonene.
Menurut sebuah penelitian yang diterbitkan dalam International Journal of Food Microbiology, lemon essential oil juga memiliki sifat antimicrobial yang kuat berbanding essential oil lain.
Kebaikan Lemon Essential Oil adalah :
  • Pembersihan (cleansing) dan pemurnian (purification).
  • Bantu lancarkan pencernaan.
  • Bantu legakan batuk dan demam.
  • Membantu menenangkan perut dan mengurangi rasa mual.
  • Sebagai antimicrobial


4) Eucalyptus
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun
Eucalyptus Essential Oil ada sifat perubatan yang buat minyak ini istimewa. Minyak ini bantu buka saluran pernafasan dan legakan pernafasan yang sesak sebab asthma, selesema, dan redung.
Kebaikan Eucalyptus Essential Oil adalah :
  • Bantu atasi masalah batuk dan selsema
  • Bantu kurangkan asthma
  • Bantu legakan hidung yang tersumbat sebab selesema
  • Bantu turunkan suhu semasa demam
  • Bantu kurangkan sakit kepala dan migraine


5) Cypress
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun


Cypress essential oil  diperoleh dari sejenis pohon cemara dengan nama ilmiahnya Cupressus sempervirens.
Kelebihan Cypress Essential Oil antaranya adalah :
  • Minyak ini  merangsang energi, dan perasaan bahagia serta rileks.
  • Cypress oil melegakan saluran pernapasan tersumbat dan menghilangkan kahak yang terkumpul di saluran pernafasan serta paru-paru.
  • Cypress oil mampu mengurangkan kejang, meningkatkan sirkulasi darah dan mengurangkan kesakitan otot.
  • Cypress oil merawat luka eksternal dan internal, serta mencegah infection yang diakibatkan oleh bakteria.


6) Tea Tree
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Tea Tree Essential Oil diambil dari pokok Melaleuca alternifolia nama popular Tea Tree.
Tea Tree Essential oil sangat versatil. Boleh guna untuk buat produk cuci rumah, produk kosmetik termasuk syampu, pencuci muka, krim kulit dan produk cuci pakaian.
Kebaikan Tea Tree Essential Oil antaranya adalah :
  • Bantu kurangkan masalah batuk, selsema dan masalah pernafasan
  • Bantu hilangkan masalah resdung
  • Bantu bunuh bakteria dalam udara di rumah


7) Frankincense
Balm cf rub tasneem naturel, balm cf rub, balm cf rub bantu masalah batuk selsema dan demam anak, balm anak batuk, balm anak selsema, balm anak demam, tips rawat anak batuk, petua rawat anak batuk tanpa ubat, petua rawat anak selsema, petua rawat anak demam, balm tasneem cf rub, testimony balm cf rub tasneem naturel, cara sapu balm cf rub, cara guna balm cf urb, testimony cf rub tasneem, tasneem t rub, selsema, anak selsema, bayi selsema, anamk bawah 2 tahun tiada ubat batuk dan selsema, essential oils, pati minyak tumbuhan, anak batuk dan muntah, anak batuk lama, anak batuk kering, anak batuk malam, anak batuk selsema, anak batuk kahak, anak batuk muntah, anak batuk tengah malam, anak batuk dan demam, anak selsema 2 minggu, anak selsema malam, anak selsema lama, anak selsemaberpanjangan, anak selsema hidung berdarah, anak selsema dan berkahak, anak selsema susah tidur, anak selsema young living, anak selsema batuk demam, terapi selsema bayi, terapi batuk bayi, terapi demam bayi, cara hilangkan hidung tersumbat bayi, ubat selsema bayi 1 tahun, ubat batuk bayi setahun

Frankincense Essential Oil disuling dari resin (getah) pokok spesis Boswellia Serrata. Ia adalah bahan yang popular dalam perubatan dan kosmetik.

Kebaikan Frankincense Essential Oil adalah :


  • Bantu kuatkan sistem imun badan
  • Bantu kurangkan sakit badan
  • Bantu kurangkan sakit kepala
  • Bantu kurangkan stress  iaitu kurangkan rasa resah dan gelisah
  • Bantu kurangkan sakit sendi
  • Boleh bantu tidur lena waktu malam





Sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi Nur di:


INSTAGRAM - decamellia2u

FACEBOOK - Nur Fadzilah

Post a comment

0 Comments