Showing posts from January, 2023Show All
Selamat 5 Tahun Puteri Pertama Ibu

Buat Nurain Mardhiyah,  Selamat 5 tahun Nurain Mardhiyah sayang. Alhamdulillah besar dah anak dara ibu sorang ni. Tak lama lagi nak pergi sekolah dah. Ibunya nervous tau. Entah macam mana lah gaya dia dekat sekolah nanti. Harap s…

Resepi Agar-Agar Lumut Bunga Telang

Haritu kan, Nur kena buat content untuk review santan Naco. Sejujurnya ni first time Nur gunakan santan brand Naco dalam masakan. Tak pernah nampak santan brand ni dekat kedai ataupun pasaraya yang selalu Nur pergi. Mungkin masih…

#2 WORDLESS WEDNESDAY Sarapan Roti Jala Cicah Kuah Kari

Ada balance kari ikan gerong belang semalam tu, buat modal menjala pagi ni. Menu setahun sekali sebab tak berapa rajin nak membuatnya 😂 #nurmasak #rotijala #sarapanpagi #foodbloggermalaysia

Seronok Main Game Online Percuma Tanpa Iklan di Plays.org

Percaya atau tak, dalam handphone Nur takde game pun. Maklumlah orang suka ambil gambar ni, storage sentiasa penuh. Nak download game pun jadi turn off. Lagilah pula Nur ni pesen kurang rajin nak transfer gambar ke laptop. Bila s…

#1 WORDLESS WEDNESDAY - Reward Diri di Rasa Cakes Cafe Kluang

Nanti sembang panjang pasal Rasa Cakes Cafe dekat entry lain ya!

Petua Hilangkan Batuk Yang Berkesan

Menurut Portal MyHealth, batuk adalah tindakbalas semulajadi untuk menyingkirkan bendasing dan kuman di mana ia dapat membantu menghalang salur pernafasan daripada terkena sebarang jangkitan dan memasuki paru-paru yang boleh meny…