Showing posts from January, 2019Show All
9 MAKANAN TERBAIK YANG PATUT ANAK ANDA MAKAN

T erdapat banyak makanan bayi yang sihat di luar sana, tapi ini adalah 9 makanan yang disarankan oleh doktor dan pakar nutrisi.  Makanan ini padat dengan nutrien penting, dengan harga berpatutan, senang untuk disediakan,…

4 FASA DIDIKAN ANAK MENGIKUT SUNNAH RASULLULLAH S.A.W YANG PATUT IBU-IBU TAHU

Tiada manusia dilahirkan tanpa titik permulaan. Sesungguhnya fasa yang terpenting dalam pertumbuhan setiap anak-anak adalah pada fasa yang pertama mengikuti pendidikan Rasulullah S.A.W. Tahap ini dianggap paling penting karen…

Resepi Biskut Baby Dengan Hanya Menggunakan 4 Bahan

Bayi sememangnya sangat gemar untuk mencuba pelbagai perkara baru termasuklah ingin makan sendiri. Seawal usia 8 bulan, bayi yang tiada masalah kesihatan sudah boelh menikmati pelbagai jenis snek dan ‘finger food’ yang lazat wa…

LOMPONG MISTERI

Pada perjalanan kehidupan ini yang mengalirnya bagaikan arus di sungai. Beralih dari satu fasa ke fasa persis tahun-tahun yang menerjah.  Deras dan sejuknya menyengat tulang. Namun, saat dia mengalir deras mahupun lemah, ia …

RESEPI CREAMY CHEESE PASTA

Bila anak dah start makan, mesti si emak runsing nak pikir menu apa lagi nak bagi anak makan kan? Asik-asik bagi makan bubur je. Bukan anak je boring, mak nya pun boring dah masak benda sama setiap hari. Lastly bila dah boring …

RESEPI SIMPLE ASAM PEDAS

MUDAHNYA MASAK ASAM PEDAS Seperti yang kita tahu, ramai yang suka makan asam pedas kan? Ada yang suka kuahnya cair, ada yang suka kuahnya pekat. Ikut tekak masing-masing gemar yang mana. Setahu Nur, asam pedas ni glamour k…

Balm Tasneem Naturel Pilihan Terbaik Ibu Bapa Buat Penjagaan Diri Bayi Dan Anak Tersayang

Sebagai ibu bapa, kita mesti nak yang terbaik untuk anak kita kan? Baik dari segi penjagaan diri, kesihatan, pendidikan dan aspek-aspek yang lain.   Balm Tasneem Naturel antara barang keperluan yang mesti ada di rumah la…