Sedapnya Makan Overnight Yogurt Oatmeal & Fruity Ice Cream Dari Shikinlicious Oatmeal - DeCamellia

Sedapnya Makan Overnight Yogurt Oatmeal & Fruity Ice Cream Dari Shikinlicious Oatmeal


Nur yakin tak ramai masyarakat Malaysia yang suka mengamalkan pengambilan oat sebagai menu sarapan pagi. Masyarakat Malaysia lebih memilih makanan enak berlemak seperti nasi lemak, nasi goreng, mee goreng, lontong kuah dan banyak lagi. Nur cakap sebab Nur pun macam ni juga. Suatu ketika dahulu Nur sangat tak suka dan tak pandai makan oat. Walaupun mak dah buatkan dan Nur tinggal makan je, tetap tak reti makan.

Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim

Alang-alang tengah cakap pasal oat, boleh lah share sikit apa kelebihan oat. Antaranya ialah:
  • Menjaga kesihatan jantung
  • Menjaga kesihatan usus
  • Menurunkan berat badan secara sihat
  • Mengawal gula dalam darah
  • Menjaga dan mencantikkan kulit
  • Mencegah penyakit kardiovaskular
  • Menurunkan kolesterol
  • Mencegah kanser
  • Pilihan pesakit diabetes
  • Kaya dengan antioksidan
  • Meningkatkan sistem imun tubuh


Ok sambung pasal kisah tak makan oat sampai lah Nur dijodohkan bertemu dengan Shikinlicious Oatmeal. Tak sangka, oat rupanya sedap dimakan jika kena cara buat dia. Overnight Yogurt Oatmeal (OYO) dari Shikinlicious Oatmeal lain dari yang Nur bayangkan. Tak sangka oat boleh sedap macam ni. Tak muak langsung. Tak sedar boleh habis makan 1 jar. Bertambah sedap sebab ada potongan dadu buah-buahan segar ikut flavor yang kita makan. Macam first time Nur makan dulu flavor strawberry, dapat laa gigit strawberry tu. Alahai sedapnya rasa! Baca juga : Resepi Mudah Overnight Yogurt Oatmeal

Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim

Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim


Overnight Yogurt Oatmeal by Shikinlicious Oatmeal
Deliciously Helathy

Kandungan OYO
  • Rolled oat
  • Susu segar
  • Kismis
  • Organic chia seed
  • Natural yogurt
  • Buah-buahan kering
  • Buah-buahan segar


Kelebihan OYO
  • Menurunkan kolesterol
  • Melawaskan pencernaan
  • Menurunkan berat badan
  • Jantung lebih sihat


Hot selling OYO
  1. Strawberry Sparkle
  2. Mixfruit Fluffy
  3. Mangi Tango
  4. Lychee Chewey
  5. Chocolate Crumble
  6. Sweetcorn Darling


Oh ya. Sekarang Shikinlicious Oatmeal ada keluaran terbaru tau. Walaupun baru je launch, tapi hot selling juga ni.

Taraaaaa.... memperkenalkan Shikinlicious Fruity Ice Cream. Bayangkan ada 5 jenis buah-buahan segar dalam 1 jar, dicampur dengan ice cream yang tak terlalu manis, dalam big jar yang besar. Serius sedap dimakan sebab bila masuk je dalam mulut, rasa ice cream dan juga buah-buahan segar tu blend jadi satu rasa yang sangat sangat fresh! Fuhhh!! Marvelous!! Memang tak cukup 1 jar.

Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim

Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim


Shikinlicious Oatmeal, harga Shikinlicious Oatmeal, overnight yogurt oatmeal, oat sedap, cara buat oat sedap, homemade oat muslim, produk bumiputera, usahawan muda, agent shikinlicious masai, agent shikinlicious pasir gudang, overnight yogurt oatmeal shikinlicious oatmeal, shikinlicious fruity ice cream, fruity ice cream shikinlicious oatmeal, deliciously healthy, support produk muslim, support ushawan muslim


So, macam mana? Berminat dengan OYO dan Fruity Ice Cream dari Shikinlicious Oatmeal? Ni details dia.



Whatsapp : 1) Amyhttp://www.wasap.my/60137151993




Sedapnya Makan Overnight Yogurt Oatmeal & Fruity Ice Cream Dari Shikinlicious Oatmeal Sedapnya Makan Overnight Yogurt Oatmeal & Fruity Ice Cream Dari Shikinlicious Oatmeal Reviewed by Decamellia on Friday, September 20, 2019 Rating: 5

21 comments:

  1. Banyak benda makanan sihat, OAT laaa yang Sis ko tak boleh nak telan hahahaha fikiran duk terbayang benda lain Nur huhuhu

    ReplyDelete
  2. Memang bagus kalau amalkan overnight oats ni.... perut rasa padat, rasa kenyang pun lama..sbb oat ni complex carbs...lambat nak hadam...

    ReplyDelete
  3. oat memang bagus untuk kesihatan. tapi saya x kenyang kalau oat sahaja. mesti nak bedal makanan lain.hahaha

    tapikan, selalunya sy makan oat yg suam. tak tergerak lagi nak cuba overnight oat ni. sebab x layan sgt makanan sejuk..

    Red Linda ~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
  4. nice to eat overnight yougurt.. i wanna eat.. looks so yummy and nice.. delicious leh..

    ReplyDelete
  5. woww.. kat mana nak beli ni.. nampak so yummy sangat2.. pernah la simpan resepi nak buat overnight oat tapi belum kesampaian lagi nak buat.. hahaha.. kan best beli je.. senang

    ReplyDelete
  6. Ya Allah.. sedapnya Nur tengok perisa overnight oat tu.. ni kalau orang yg tak makan oat pun boleh terasa nak makan.. haha

    ReplyDelete
  7. Pernah try buat OYO ni tapi tak boleh nak telan pula. Makanya, kena suruh orang lain buat dan kita jadi tukang makan je la. Hihihihi.

    ReplyDelete
  8. kita suka makan oat pagi2...tapi bukan jenis overnight...suka yang panas2 rendam dalam air teh panas...

    ReplyDelete
  9. sedapnya makan sejuk-sejuk dengan buah fresh macam tu! Makin berselera la makan sambil kuruskan badan tu. Aiskrim dia pun tempting sangat mak aiiii

    ReplyDelete
  10. Mesti sedap makanan diet ni. Senang sekarang org buat, kita beli je. Nak pening fikir cara nak buat overnite oat ni lagi kan. Abam igt nk cuba beli la. Nak kurus jgk ni hehe

    ReplyDelete
  11. Aduhhh.. terliur tengok. Dulu rajin la buat sekarang kerajinan dah hilang. Hehehe. Kalau dekat boleh cuba beli ni

    ReplyDelete
  12. pernah order dengan kawan yang overnight oat macam ni. bila makan hari hari, muak pula. mungkin kena selang sehari. khasiat dia memang diakui bagus. memang patut diamalkan.

    ReplyDelete
  13. Cam best je oyo oat nih..bagus juga beli camni senang dah siap nak makan je baru lah rutin diet dpt maintain..kalo buat sendiri byk skip nanti..haha

    ReplyDelete
  14. cantiknya presentation fod ni..kita yang kurang makan oat pun teruja nak cuba..sbb nampak sedap giler haha..tapi makanan ni bagus untuk diet dan juga dapat emelihara kesihatan badan..so kena cuba...

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap. Sekarnag ni memang kena diet control sebab de masalah gdm sikit. So, rasanya sesuai kot jadikan oyo oat ni sebagai salah satu meal. Nanti nak belilah. Nampak sedap dan menyelerakan pulak

    ReplyDelete
  16. Nampak sedap, tapi tekak kita mmg xleh terima oat. Dah byk kali try tapi masih x berjaya jugak. HUhu.

    ReplyDelete
  17. Selalu orang2 yang concern tentang kesihatan, rajin & suka buat overnight oats ni. Buat malam-malam, esok pagi makan. Nak bawak gi tempat keje pun boleh. Kena buat sedap-sedap lah baru boleh habis semua haha.

    ReplyDelete
  18. Nampak sedaaap. Confirm cepat je habis ni. Hari2 mesti cari lagi. Thank you share

    ReplyDelete
  19. Rupanya cara makan oat ni bukan lah teruk seperti mana yang kita nampak yer boleh dibuat seperti mana dalam ni tengok semua oat dengan penuh buah-buahan tu sangat sedap dan paling penting ia sihat ok lah nak cuba buat juga huhuhuh ...

    ReplyDelete
  20. Jarang sebenarnya saya makan oat. Dalam setahun boleh kira berapa kali je. Hahha. Nampak sedapp pulak yg dalam gambar2 ni. Nak cubalah nnti.

    ReplyDelete
  21. Suka juga makan oat tetapi sometime xde masa nk buat. Best makan oat campur honey & mix dengan buah-buahan. Menarik betul oat dalam gambar ni. Nak beli lah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.