Ticker

6/recent/ticker-posts

Warung Seri Alam Port Makan Best Seisi Keluarga


Semalam bawa mak pergi klinik. Tak sihat sikit. Belum sampai klinik lagi mak dah cakap macam nak makan sesuatu tapi tak tahu nak apa. Nur pun tambah lagi, Nur pulak macam nak makan char kuey teow tapi tak tahu area Seri Alam ni dekat mana ada kedai jual char kueh teow. Tanya mak, mak pun tak tahu. Bila Nur Google, area Seri Alam tak ada. Pasir Gudang sana ada. Tapi Nur tak rajin nak drive jauh-jauh (walaupun takde lah jauh mana).

Dah habis urusan klinik....

Bila ditanya lagi mak nak makan apa. Masih tak tahu lagi jawapannya. Makanya, Nur pun cadangkan mak untuk makan di tempat makan yang kami pernah makan. Kat situ ada banyak pilihan, so kalau tak tahu nak makan apa, maybe aneka pilihan makanan dekat situ boleh bantu mak nak makan apa. Mak pun setuju. Alhamdulillah, selesai urusan nak makan dekat mana.


Medan Selera Warung Seri Alam

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam

Kali kedua Nur datang ke sini. Maklumlah dah jadi orang Kluang, tak dapat laa nak makan selalu dekat sini kan? Paling suka makan dekat sini sebab tempat makan yang luas dan terbuka. So takde lah rasa bingit bila lagu diputarkan. Nur paling tak suka makan dekat restoren yang bingit dengan lagu. Boleh buka lagu tapi berpada-pada lah kut volume dia. Kalau bingit sangat, boleh rasa terbantut selera nak makan tau. Nak berbual pun kena pekik-pekik. Tak seronoknya!

Ok antara keistimewaan Warung Seri Alam ni adalah:
  • Lebih dari 25 gerai dengan pelbagai jenis hidangan. Kiranya semua jenis masakan ada dalam 1 tempat.
  • Pelbagai jenis masakan Melayu, Thai, Sabah, Serawak, Indonesia, western, korea ada jual kat sini.
  • Harga yang berpatutan dengan kuliti masakan terbaik
  • Banyak kedai viral yang ada kat sini..
  • Suasana Open Air yang nyaman.
  • Boleh memuatkan sehingga 1000 lebih pelanggan dalam 1 masa.
  • Parking yang luas dan selesa
  • Kemudahan surau & tandas yang bersih
  • Servis yang pantas
  • Ada pengawal keselamatan

 
Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam
Parking yang luas
Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam
Tempat makan yang selesa dan luas

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam
Antara kedai yang ada di Warung Seri Alam

Kami datang berempat aje. Mak, adik bongsu, Nur dan Mardhiyah. Ayah kerja. Biasalah klu plant shut down, memang waktu kerja tak menentu. Kami pun dah biasa sangat dengan waktu kerja ayah yang tak menentu. Teringat dulu zaman sekolah. Time kami cuti, ayah kerja. Time ayah cuti kami pulak sekolah. Begitulaaa putarannya sampai sekarang.

So hari tu Nur dapat makan char kuey teow kerang. Dapat juga melepaskan ngidam. Sama juga menu dengan adik bongsu. Mak makan nasi ayam penyet. Manakala Mardhiyah makan bubur ayam kosong. Tapi itulah, banyak-banyak menu nasi ayam penyet juga mak pesan. Itu pun tak habis. Tak kena tekak lah tu. Ni betul-betul tak tahu nak makan apa ni. Biasalah, orang tengah tak sihat kan.

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam

Warung seri alam, port makan best seri alam, port makan best masai, port makan best pasir gudang, port makan best jb, warung seri alam jalan lembah 1, warung kita seri alam, warung bandar seri alam, warung kampungku seri alam, warung seri alam masai johor, how to get to warung seri alam


Overall Nur suka makan dekat sini sebab banyak pilihan makanan, tempat yang luas, selesa dan tak bising.  Banyak lagi menu lain yang Nur belum cuba. Tapi so far so good apa yang Nur makan. Bagi orang Masai, Pasir Gudang mahupun orang JB yang tak tahu nak makan dekat mana, boleh lah datang makan dekat Warung Seri Alam. In shaa Allah korang puas hati.


Berikut details Warung Seri Alam

Alamat : Food Village, Seri Alam, Jalan Lembah 1, Bandar Baru Seri Alam, 81750 Masai, Johor
Location : https://maps.app.goo.gl/yJKruFphG3pjwanDA
No. Telefon : 010-247 7070
Waktu operasi : 9.30 pagi hingga 11.00 malam

Post a comment

24 Comments

  1. adoii terliur pulak kita nengok segala makanan tu

    ReplyDelete
  2. Kuew teow kalau takde kerang x best kan..kalau akak laa..confirm mintak kerang lebih...alaaaa...terus rasa nak cari plak..kat KL ni bukan senang nak cari yang sedap..

    ReplyDelete
  3. Belum pernah singgah lagi sini, dah berapa kali kawan ajak, one day nak jugalah ke sini ..

    ReplyDelete
  4. Ooo style food court eh. Kita suka style mcm ni sbb kalau pegi ramai-ramai, masing masing boleh piilih makanan ikut citarasa masing2.

    ReplyDelete
  5. uih banyak menu nya ye. boleh tahan nak pilih and memang memenuhi citarasa ramai orang. tempat pun spaces and bersih.

    ReplyDelete
  6. Suka sangat tempat macam ni. Pasti memenuhi selera tekak kita sefamili. Ada nak itu ada nak ini kan?. Selera lain2 kan?. Berbaloi la singgah sini.

    ReplyDelete
  7. boleh tahan banyak pilihan makana boleh kita makan. semua nampak sedap & menyelerakan.. ni kalu datang satu family no problem kawasan ruang makan luas

    ReplyDelete
  8. dah tengah malam bila tengok makanan ni memang buat terliur..kawasan luas dan ruang makan pun nampak selesa

    ReplyDelete
  9. Char kuey teow kerang. Lama dah sis tak makan. Bila baca artikel awak, terus rasa nak gi cari. Menu lain pun tak kurang hebat. Selesa sungguh konsep tempat ni.

    ReplyDelete
  10. Kalau sis ke Johor nanti bolehlah singgah makan kat sini. Kdg2 blur jugak tak tahu nak makan kat mana..so bolehlah savekan tempat ni nanti

    ReplyDelete
  11. Best pergi tempat makan ada banyak pilihan makanan. Satu lg nampak jarak antara meja pun luas..selesa nak makan.

    ReplyDelete
  12. Banyaknye pilihan gerai2. Kalau ke johor bolehla try kat sini

    ReplyDelete
  13. boleh tahan banyak jugak kedai makan kat sini. mesti nanti susah nak pilih sebab tengok macam banyak kedai makan best je kat situ. haha

    ReplyDelete
  14. Wahh nampak best tempat ni. Belum berkesempatan nk ke johor lagi. Bolehlah ke sini jika ke johor nnti.

    ReplyDelete
  15. Banyak ye ada 25 buah gerai. Boleh la buat pilihan dengan bijak heheh btw sedapnya nampak kuey teow tu

    ReplyDelete
  16. Banyaknyaaaa pilihan makanan. Belum pernah sampai Johor. Kalau ada rezeki ke sana, dah tahu dah kat mana nak cari kedai makan. Hehe.

    ReplyDelete
  17. wah banyaknya sampai ada 25 gerai makanan, mesti rambang tekak nak pilih mana satu. Dah la orang perempuan ni susah nak fikir bab makan. Boleh try datang sini nanti

    ReplyDelete
  18. Suzie belum pernah pergi..mcm best je..lps nie nak try kat sana la..tukar angin pula..

    ReplyDelete
  19. Belum pernah smpai sini lagi, kalau ke johor nnti insya allah boleh singgah

    ReplyDelete
  20. Wahh syoknya, macam food court di kawasan selesa. Nanti nak pergi. Johor juga destinasi syurga makanan yang saya teringin utk buat vlog. InsyaAllah soon.

    ReplyDelete
  21. sedapnya makanan,gado gado paling favorite.

    ReplyDelete
  22. #done follow.jemput followback https://www.nunaabdullah.com/

    ReplyDelete
  23. Rawlins ni baru lepas dinner tapi kenapa terliur dan teringin pula bila melihat menu tu? Hahaha

    ReplyDelete