Wacha Burger, Parit Kadir, Johor Tempat Makan Western Yang Murah Dan Sedap - DeCamellia

Wacha Burger, Parit Kadir, Johor Tempat Makan Western Yang Murah Dan Sedap

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Wachaa Burger, Parit Kadir

Jangan pelik celah-celah kampung ada tempat makan western yang sangat best dan menarik. Bertempat di Parit Kadir, Senggarang, Wachaa Burger menyediakan aneka menu yang pasti buatkan kita tak teragak-agak nak repeat makan lagi di sini. 


Antara aneka menu makanan yang ada di Wachaa Burger adalah:

  1. Burger 
  2. Steak
  3. Lamb
  4. Chicken 
  5. Fish & Chip
  6. Spaghetti
  7. Nasi lo'mak'
  8. Chakueyteow 
  9. Minuman


Dan setiap jenis menu ni ada bermacam-macam lagi jenis masakan yang Wachaa Burger sediakan. Serius korang akan rambang mata, tekak dan perut nak pilih mana satu yang nak order. Serious talk! 


wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Aneka menu disajikan Wachaa Burger

Oh ya, dulu Nur belajar di UTHM, Parit Raja. Mesti lah wajib cuba bila dapat tahu ada tempat makan western baru dekat sana. Tak jauh pun dari UTHM, perjalanan naik kereta ada lah dalam 15-20 minit je. Berbaloi sangat bila first time datang, memang makanan yang kami order tu sedap di tekak kami. Seingat Nur, Nur order Volcano Cheezy Larva dengan harga RM9.90. Harga mampu milik untuk seorang student. Pilihan yang sangat tepat Nur buat untuk percubaan pertama di Wachha Burger. Beef patty tebal yang berbentuk donut, dan bila kita potong, taraaaaaa keluarlah larva. Nice betul design dia! 

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Pinjam gambar Wachaa Burger

Ok cukup pengalaman pertama makan di Wachaa Burger. 


Lepastu memang kerap juga repeat makan dekat situ dengan kawan-kawan dan juga cinta hatiku cewahhhhh! 3 sem terakhir masa Nur belajar di UTHM tu Nur kenal dengan sorang mamat cool ni dekat majlis kahwin abang Nur (actually mamat ni kawan abang masa study dulu). Kebetulan mamat cool ni orang Kluang so takde masalah laa nak datang Parit Raja jumpa awek comel dia ni. 



Dan tentulah Nur akan recommend makan di Wachaa Burger. Sejak dari tula, kami kerap makan di sini, baik dari zaman baru kenal, zaman lepas tunang, zaman lepas kahwin dan juga sekarang zaman dah ada anak satu. 



Nampak tak betapa sedapnya makanan-makanan dekat Wachaa Burger sampaikan Nur masih setia datang ke sini untuk beri penghargaan kepada tekak dan perut Nur. Hahahaha



Ok jom kita cuci mata tengok gambar-gambar sebahagian menu yang ada di Wachaa Burger.

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Wachaa Burger RM10.90

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Roti janda john RM10.00, roti dara john RM15.00

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Beef steak RM16.00 - RM 49.90

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Family Set A RM 55.00

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Nasi Lo'mak' Wachaa RM 2.00 - RM 16.90

Chakueyteow lobster RM 25.00

Ahaaa. Cukuplah tu. Karang banyak sangat gambar, loading manjang hahaha. Korang kalau datang ke Johor, sila exit di Ayer Hitam dan mesti datang Wachaa Burger ya! Confirm tak menyesal makan dekat sini. Harga sangat-sangat berpatutan dan rasa dia yang sangat sedap. 


Bagi sesiapa yang nak datang, Nur cadangkan korang untuk book seat & order makanan siap-siap atau minta menu pada tuan kedai ni siap-siap. Nanti takdelah dah sampai kedai korang terkedek-kedek lagi rambang mata nak pilih makan apa. 


wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,

wachaa burger, wacha burger parit kadir, wachaa burger menu, wachaa burger parit bilal, wachaa parit bilal, wachaa burger senggarang johor, wachaa parit kadir, tempat makan sedap batu pahat, restoren western melayu yang sedap, tempat makan sedap parit raja, wachaa burger batu pahat, review wacha burger, wachaa burger yong peng, wachaa burger bukit pasir, wachaa yong peng, laparpo production,
Nur dah claim makan free dekat Wachaa Burger. Korang bila lagi?

Oh ya sebelum Nur terlupa, korang boleh claim makan percuma kat sini tau. Syaratnya korang kena datang pada hari jadi korang. Bagi IC pada waiter, nanti korang tunggu je makanan free untuk korang. Best kan?


Info tambahan, Wachaa Burger ada 2 cawangan. Yang Nur pernah pergi di Parit Kadir sahaja.
1. Parit Kadir, Senggarang, Johor.
2. Yong Peng, Johor.




Details Wachaa Burger adalah seperti berikut:



Wachaa Parit Kadir
Alamat : Kampung Parit Kadir, Jalan Parit Botak, Parit Botak, 83200 Senggarang, Johor
No telefon : 013-734 0160
Waktu operasi : 4:30pm - 11.30pm (Jumaat tutup)


Wacha Burger, Parit Kadir, Johor Tempat Makan Western Yang Murah Dan Sedap Wacha Burger, Parit Kadir, Johor Tempat Makan Western Yang Murah Dan Sedap Reviewed by Decamellia on Monday, September 02, 2019 Rating: 5

21 comments:

  1. Wah, banyak betul ye pilihan menu. Chakueyteow lobster tu nampak sedap! Roti john tu..menarik betul nama. Haha. Thanks Nur kongsi info.

    ReplyDelete
  2. Kira murahhhhhhh! Kalau kat KL mau Lava cheese Wachaa tu dah duapoloh lebih hengget! Ni baru 9.90 jeeee dapat gedabak gitu. Ohmyyyy mau gems kalau tinggal area tu.

    Pun I tak tau mana Senggarang ni. Kalau nak try pun kena pi Yong Peng sbb pergi situ rasanya lagi dekat. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Wowww nampak sedap semua menunya..nanti kalau ke BP boleh singgah ni...

    ReplyDelete
  4. Perghhhhh meleleh dia punya cheese ngn sos. Nampak menarik dan sedap2 menu dia lah. Elpas ni kalau ke sana lagi boleh singgah kedai ni.

    ReplyDelete
  5. mak aii...roti janda john tu kemain...hahahahahahhahaha

    ReplyDelete
  6. another checkpoint nak dimasukkan bila visit johor nanti. malam malam makan western okei jugak kan. sesekali tukar selera melayu ni.

    ReplyDelete
  7. Ya Allah menggoda sangat makanan kat sini semua penuh dengan Cheese leleh dan menarik sangat kita rasa macam nak juga makan kat sini cuma jauh jer tak apa nanti pergi tugas sana kita akan makan kat sini..

    ReplyDelete
  8. Sedapnya menu2 tu. Kalaulah dekat, dah pgi dah ni. Tapi sekarang mcm tengah jaga pemakanan sbb lately selalu makan mcm2 haha smpai naik berat badan haha.

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap beef dia. Nanti datang waktu besday la. Boleh claim free makanan. Hihi

    Jemput join giveaway ye :)

    https://marinabashah.blogspot.com/2019/09/2nd-giveaway-by-marina-bashah.html?m=1

    ReplyDelete
  10. Biar betul... hebat la ada kedai mcm ni dalam kampung. Sure ramai yang datang sebab tak perlu keluar ke bandar. Tgk menu dia banyak betul dan menyelerakan

    ReplyDelete
  11. semuanya nak sedap ...kalaulah dekat KL dah terjah beramai-ramai..tapi mana tau satu hari berkesempatan ke sana...memang terjahlah. :)

    ReplyDelete
  12. Alaa knp kita duduk bp pun xtau ade kedai sedap2 ni.. Takleh jadi ni.. Nanti nk kemari lah..tengoj menu2 dia sedap lak..

    ReplyDelete
  13. Serius lah harga dia macam ni. Tak kedekut cheese kot! Biasanya kedai western yg bajet ni dia punya preaentation ala ala je huhu

    ReplyDelete
  14. Murah yaaaaa hehe.
    Paling suka deh makan steak sama temen-temen. jadi keinget jaman dlu suka dibayarin kalo makan hehe.

    ReplyDelete
  15. Selalu ulang alik tapi tak tahu tempat best so lalu gitu je. Hehe. Tahu yg sungai lurus tu je. Boleh la ena singgah cuba wachaa burger tu kan.

    ReplyDelete
  16. Peegh mmg buat orang lapar je ni.. Hahaha.. Tengok dia bagi melimpah hah.. Banyak pulak tu.. Nasibla jauh.. Memg lokasi dia dekat Johor je erk... Hehhehe

    ReplyDelete
  17. Wachaa Burger... suka dgn menu roti janda haaa... sjrg apa nk heran klu kat kog dah ada kedai mkn western antara berani dgn tidak jer nk berbisness kat area kpg lgpun dia pandai cari tpt ygmaba ramai studen

    ReplyDelete
  18. Husbnd kita sampai sekarang nak pergi tak dapat2

    ReplyDelete
  19. kalau akak datang sini ngan family, sure ktorg akan pilih family set tu, sedapnya!! terliur tengok semua gambar, memang terus rasa nak pergi sana. kalau dekat sure akak terjah, sebab gambar ni semua nampak menyelerakan ๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  20. dulu selalu makan sini jugaaa. Burger dia sedappp

    ReplyDelete
  21. Masih belum berkesempatan singgah , kerap lalu lalang je dekat kawsan kedai ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.