RESEPI CREAMY CHEESE PASTA - DeCamellia

RESEPI CREAMY CHEESE PASTA


Bila anak dah start makan, mesti si emak runsing nak pikir menu apa lagi nak bagi anak makan kan? Asik-asik bagi makan bubur je. Bukan anak je boring, mak nya pun boring dah masak benda sama setiap hari. Lastly bila dah boring dan buntu, masak jela benda sama.

Kalini kita try makanan ala barat sikit laaa ya. Tak susah pun nak buat. Confirm anak suka. Mardhiyah suka creamy cheese pasta ni. Bising mulut sambal ketuk-ketuk meja minta suapan yang seterusnya. Padahal dalam mulut ada lagi tu. Anak oh anak. Macam-macam ragam kau. Mrs Ragaman ke ni?

resepi creamy pasta untuk bayi, resepi creamy pasta untuk anak, resepi pasta untuk bayi, resepi pasta untuk anak, resepi pasta, creamy pasta, resepi creamy pasta, resepi makanan bayi, resepi pasta untuk baby, resepi pasta untuk bayi 1 tahun, jenis pasta untuk bayi, resepi baby pasta Heinz, resepi spaghetti Bolognese baby, past ayang sesuai untuk bayi, resepi pasta prego buddies, resepi pasta untuk kanak-kanak, resepi pasta buddies, Eatalian Express Homemade Fresh Pasta
Tengok tu, ibu nak ambil gambar pun dia sibuk nak pegang sudu. Punyalah tak sabar nak makan lagi

Nur buatkan Mardhiyah pasta ni pun bila Mardhiyah dah 10 bulan. Punya lah lambat. Baby lain makan creamy cheese pasta ni dah lama dah. Mardhiyah aje ketinggalan zaman. Kesian Mardhiya. Ibu dia punya pasal lah ni. Susah betul nak move on dari bubur yang senang nak buat tu. Bila dah buat pasta ni, baru ku sedar, takdelah susah sangat nak buat. M je besar. Hahahaha


resepi creamy pasta untuk bayi, resepi creamy pasta untuk anak, resepi pasta untuk bayi, resepi pasta untuk anak, resepi pasta, creamy pasta, resepi creamy pasta, resepi makanan bayi, resepi pasta untuk baby, resepi pasta untuk bayi 1 tahun, jenis pasta untuk bayi, resepi baby pasta Heinz, resepi spaghetti Bolognese baby, past ayang sesuai untuk bayi, resepi pasta prego buddies, resepi pasta untuk kanak-kanak, resepi pasta buddies, Eatalian Express Homemade Fresh Pasta

BAHAN:
(*Semua bahan potong dadu sebab Mardhiyah dah ada gigi 6 batang. Jadi, Nur nak ajar dia makan makanan yang dah tak perlu blend lagi)

Pasta baby. Nur guna Eatalian Express Homemade Fresh Pasta
¼ bawang besar
2 ulas bawang putih
Dada ayam
Lobak merah
Brokoli
Cheese (Nur guna cream cheese Tartura)

CARA:
1) Rebus baby pasta sehingga lembut.
2) Tumis bawang putih dan bawang merah menggunakan unsalted butter atau olive oil.
3) Masukkan ayam yang sudah dicincang halus.
4) Masukkan sedikit air. Kalau ada CBB (Chicken Bone Broth), boleh masukkan juga.
5) Masukkan cheese. Saya guna Emborg Junior sliced cheese dan sayur yang sudah di dadu kan.
6) Kalau nak pekatkan kuah, tambah kan sedikit bancuhan tepung jagung.
7) Bila kuah dah siap, boleh tuang pada pasta.

resepi creamy pasta untuk bayi, resepi creamy pasta untuk anak, resepi pasta untuk bayi, resepi pasta untuk anak, resepi pasta, creamy pasta, resepi creamy pasta, resepi makanan bayi, resepi pasta untuk baby, resepi pasta untuk bayi 1 tahun, jenis pasta untuk bayi, resepi baby pasta Heinz, resepi spaghetti Bolognese baby, past ayang sesuai untuk bayi, resepi pasta prego buddies, resepi pasta untuk kanak-kanak, resepi pasta buddies, Eatalian Express Homemade Fresh Pasta
Baby pasta yang sudah direbus

resepi creamy pasta untuk bayi, resepi creamy pasta untuk anak, resepi pasta untuk bayi, resepi pasta untuk anak, resepi pasta, creamy pasta, resepi creamy pasta, resepi makanan bayi, resepi pasta untuk baby, resepi pasta untuk bayi 1 tahun, jenis pasta untuk bayi, resepi baby pasta Heinz, resepi spaghetti Bolognese baby, past ayang sesuai untuk bayi, resepi pasta prego buddies, resepi pasta untuk kanak-kanak, resepi pasta buddies, Eatalian Express Homemade Fresh Pasta
Pasta yang sudah dicampur dengan kuah cream cheese. Sangat colorful kan?

Selamat mencuba diucapkan kepada ibu-ibu yang sangat bersungguh nak beri yang terbaik untuk anak. Semoga Allah berkat usaha kita nak bagi yang terbaik untuk pembesaran anak kita. Moga kita tak pernah kenal erti putus asa untuk amanah Allah ni. 

Haha ceh kemain ucapan Nur ni kan? By the way, saje lah nak bagi tahu, buat mommies kat luar sana yang nak tahu apa barang penjagaan bayi/anak yang Nur guna untuk anak Nur si Mardhiyah tu, jemput baca post Nur dekat bawah ni k. Mana tahu kita ni pengguna yang sama. Yeay sep sikit!
Senarai barang penjagaan bayi/anak yang best & awesome.

RESEPI CREAMY CHEESE PASTA RESEPI CREAMY CHEESE PASTA Reviewed by Decamellia on Wednesday, January 16, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.