Ticker

6/recent/ticker-posts

Cara Mudah Tanggalkan Kerak Susu Pada Botol Susu Anak

Kita semua maklum masalah yang sering berlaku pada ibu-ibu yang anaknya minum susu menggunakan botol adalah puting dan botol susu berkerak. Stress kan bila bersungguh sental puting dan botol susu tapi masih tak hilang juga keraknya?


cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang
Sumber: Google

Kesudahnya bila dah malas nak layan kerak yang degil nak tanggal tu, ibu-ibu pun beli set botol susu yang baru untuk anak walaupun pakainya pun baru lagi dan tarikh luput botol susu anak lama lagi. Membazir tau tu! 

Tahu tak kerak susu pada puting dan botol susu anak tu mengandungi bakteria yang membahayakan anak kita? 

Antara bahaya kerak susu pada bayi/anak ialah:
  1. Boleh menyebabkan asma pada bayi/anak. 
  2. Boleh menyebabkan alahan pada bayi/anak. 
  3. Sistem imun bayi/anak akan lemah dan menyebabkan mereka mudah terkena penyakit. 
  4. Lidah, gusi dan tekak bayi/anak akan terasa sakit. 

Risaunya. Bila dah ada bayi/anak ni, paling risau bila si manja kita ni jatuh sakit. Dan salah satu puncanya adalah bakteria yang terdapat pada kerak susu botol bayi/anak. Sedangkan baju mereka pun ada pencucinya sendiri, mesti botol susu mereka pun ada pencucinya yang tersendiri juga kan? 

Jadi di sini Nur nak share kepada ibu semua
CARA MUDAH TANGGALKAN KERAK SUSU PADA BOTOL SUSU ANAK

Memperkenalkan...... 
Kleenzy pencuci botol organik, produk terbaru dari Tasneem Naturel. 

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang


Pastinya Kleenzy ini bebas bahan kimia berbahaya, tiada SLS dan diformulasikan dengan menggunakan bahan semulajadi dan organik. 

Antara keistimewaan Kleenzy adalah:
  1. Anti bakteria dan anti toksin
  2. Berkuasa menanggalkan lemak susu dan segala kotoran degil
  3. Tiada perasa atau pewarna tiruan, pewangi dan pigmentasi warna
  4. Lembut pada tangan 
  5. Mesra alam sekitar

Pencuci botol organik Kleenzy ni ada ekstrak daun sirih atau nama English dia piper betle. 

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang


Keistimewaan daun sirih:
Daun sirih mengandungi eugonol yang bersifat antifungus, juga mengandungi antiseptik yang boleh menghalang pembiakan bakteria. 

Kleenzy ni bukan hanya boleh guna untuk cuci botol susu anak je, nak cuci bekas makanan anak pun boleh, malah untuk cuci pump susu ibu-ibu pun boleh. 


Nur share sikit testimoni ya. 


cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang, testimoni kleenzy tasneem naturel
Sebelum menggunakan Kleenzy

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang, testimoni kleenzy tasneem naturel
Selepas menggunakan Kleenzy


Wow bestnya guna Kleenzy ni kan? Tak payah susah-susah stress tak memasal puting dan botol susu anak berkerak. Basuh guna Kleenzy je dah boleh hilang kerak susu tu semua. Yeay! 

Ibu-ibu bapak-bapak semua berminat nak tahu lebih lanjut tentang Kleenzy ni? 

Korang boleh direct whatsapp di sini. 

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang, testimoni kleenzy tasneem naturel


Atau korang juga boleh join channel telegram ni. Kat sini ada update terkini rangkaian produk Tasneem Naturel yang bakal dilancarkan tidak lama lagi. 

cara hilangkan kerak botol susu, cara bersihkan puting tommee tippee, membersihkan kerak botol susu, cara membersihkan kerak botol susu, cara bersihkan puting botol, cara basuh botol tommee tippee, botol susu berbau, cara hilangkan kerak susu di lidah bayi, sunlight pencuci botol susu, cara bersihkan kerak susu pada puting botol, cara hilangkan kerak puting botol susu, kotoran pada puting botol susu macam mana nak tanggalkan, cara penjagaan dan mencuci botol susu cegah kerak susu, cara cegah kerak susu, bahaya kerak susu pada botol susu, kenapa puting botol susu berkerak, sabun cuci botol dan puting susu bayi untuk hilangkan lemak dan kerak susu, pencuci botol susu organik, pencuci botol susu murah, pencuci botol susu natural, pencuci botol susu tasneem naturel, pencuci botol susu kleenzy, kleenzy tasneem naturel, tasneem new baby range product, tn new baby range, tasneem naturel johor, tasneem naturel kluang, testimoni kleenzy tasneem naturel


Barang baik kita kena kongsi kan? Yela, zaman sekarang ramai dah lebih celik tentang kelebihan menggunakan produk yang berasaskan bahan semulajadi dan kekurangan produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Kalau tak sekarang cuba, bila lagi? 

Post a comment

39 Comments

  1. Bagus juga produk ni dapat menghilangkan kerak susu pada puting. Ye la kalau biar ajer kerak tu situ macam2 masalah yang akan timbul pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ezna. Lagi pun Kleenzy ni pencuci botol organik. In shaa Allah sgt selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  2. nice! tak tau pulak ada produk yang boleh hilangkan kerak susu kat botol. tapi so far botol elok and bersih je lagi. guna sabun basuh botol pureen je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah iza. Byk je pencuci botol anak. Cuma yg lebihnya kleenzy ni, dy organik. In shaa allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  3. Aida x pernah biarkan puting botol susu anak berkerak. Sentiasa cuci dgn pencuci pureen dulu. Then kerap tukar.
    Penting kebersihan puting. Anak boleh sakit kalau tak bersih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betul. Sbb tu islam sgt menitikberatkan kebersihan 😊

      Delete
  4. Wah kalau puting botol anak sampai berkerak begitu tak tau la nak kata apa. Sebab saya amat pentingkan kebersihan yang masuk ke dalam badan anak saya, so produk seperti Kleenzy ni memang terbaik untuk saya gunakan lepas ni...thanks sharing ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2. Moga sama2 kita dpt beri yg terbaik utk anak2 😊

      Delete
  5. Wah bagus sanhat ni.. Nad mmg basuh botol anak dengan pencuci khas. Ni macam menarik.. Hilang kerak dekat botol tu.. Kene dapatkan ni.. Tunggu payment masuk.. Hehehe.. Bahaya kan kalu tak bersihkan betul kerak dekat oenutup botol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu berminat nad klik je icon whatsapp kat atas tu ya ❤️

      Delete
  6. Bagus la bila ada produk yg boleh tanggalkan kerak susu ni. Cam bagus sebab org lain tak buat haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually ada je di pasaran. Cumanya yg beza kan kleenzy ni dgn pencuci botol yg lain adalah kleenzy ni organik. In shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  7. Thank you sharing. Bagus juga produk ni ye. Kerak susu boleh hilang. Boleh cuba untuk botol susu anaqi nanti. Kalau saya kadang buang je botol tu. Tapi ada produk ni nampak menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt recommended untuk sis guna. Cubalah. Organik tau. In shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  8. Terima kasih atas perkongsian ni. Walaupun tiada anak kecil lagi, saya rasa produk ni sangat berguna. Bolehlah saya suggest dkt kakak saya yg tunggu hari nk lahir kan baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh blh recommend dekat family members 😊

      Delete
  9. sebagai ayah, baru tahu bahaya juga kerak ni pada bayi. Memang kena selalu jaga hygene , jangan ambil remeh perkara ni. Naseb ada produk yang seperti ini, membantu kita demi keselesaan anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recommend sgt. Mesti cuba tau. In shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  10. biasanya mek lepas basuh dengan sabun, akan bilas pula dengan air panas supaya kerak dia habis dinyah. yang ni lebih elok rasanya dengan sekali cucian dah bersih.

    ReplyDelete
  11. Produk baru dari Tasneem ke ni? Memang Marsha cari sebab anak-anak guna botol. Susah nak hilangkan kerak tu. Kadang tu rendam lama kang berkulat pulak. Dilema betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah produk baru dari Tasneem. Hari ni pre-launch tau

      Delete
  12. Ohhhh ada cara nak bersihkan semua ni kita tak tahu sebab tak ada anak lagi wakakakaka.. Tapi bagus lah selamat dan juga sihat macam ni kita selalu tengok orang rendam dalam air panas jer hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ada orang rendam dgn air panas. Ada juga yg siap rebus botol2 susu tau. Ada juga yg guna pencuci botol yg ada di pasaran. Tp apa yg lebihnya ialah Kleenzy ni pencuci botol organik, in shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  13. Eiza dulu lepas je anak habis sebotol susu, eiza akan terus basuh. Tak akan biar lama. Puting, eiza akan rendam seketika dalam air panas sementara nak sental botol susu. Yelah, dulu-dulu takde pencuci semua. Memang akan kerap tukar puting dan botol sebab kebersihan diutamakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepasni bileh guna Kleenzy pulak kan 😊

      Delete
  14. Wah bagusnya Dapat buang kerak2 susu tu kan. Saya tak pernah struggle bab2 kerak kat botol susu ni sebab anak2 mnyusu badan.. Masa kakak ya mmg feeding ikut botol masa kt umah pengasuh.. Tp susu bean tak berkerak macam ni sangat. Senang tanggal. Tapi apa2 pun mmg kalau botol susu ni kena pasti kan cuci betul2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok jenis botol & puting susu juga. Dan tengok pada penjagaan botol tu sendiri. Aah kene cuci betul utk kebersihan & kesihatan anak

      Delete
  15. Comel je produk ni, tak pernah lagi dengar, selalu beli sabun macam ni dekat pasaraya je. Bolehlah cuba ni lepas ni. Boleh sokong jenama tempatan sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenama tempatan dan produk muslim tau mira. Yela pencuci botol organik pula tu. In shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2 😊

      Delete
  16. Pernah rasa nak mengamuk time tolong sental kerak susu kat botol anak sedara. Punyalah susah. Last beli baru. Ada cecair pencuci botol ni best la kan, senang kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha hatta nur yg pernah bagi anak minum air masak pun rasa nak mengamuk sental botolnya apa tah lagi yg berkerak tu. Jom guna Kleenzy!

      Delete
  17. selalu gak terfikir, tak risau ke anak sakit kalo puting botol susu berkerak camtu...bagus jugak ada kleenzy ni, senang nak bersihkan kerak2 tu...lebih rasa selamat bila tengok puting botol susu anak bersih clean and clearrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak sunah. Boleh fikir logik sendiri sebenarnya. Klu dh berkerak, mesti byk kuman. Bila dh byk kuman, mesti bahayakan kesihatan. Especially anak2 antibody belum cukup kuat.

      Delete
  18. wah menarik...tapi saya lum ada anak..hehehe

    mana button follow ye..enggak ke temu..jemput singgah blog picisan saya

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak mmg tak on butang follow. In shaa Allah akan ada nanti. Tq ingatkan ❤

      Delete
  19. ya, kadang memang susah betul nak tanggalkan kerak pada botol susu baby. tambah2 dekat bahagian puting tu. baguslah ada sabun organik utk bersihkan nie. selamat utk baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. In shaa Allah selamat utk kegunaan keluarga especially anak2, kita cuba yg terbaik utk mereka :)

      Delete
  20. Tak salah datang belajar ilmu parenting kat sini. nanti bila dah dapat anak tak la kalut baru nak belajar itu ini kan. thanks for the sharing.

    ReplyDelete