Tips Mudah Elak Anak Dari Diserang Gigitan Nyamuk Dan Serangga - DeCamellia

Tips Mudah Elak Anak Dari Diserang Gigitan Nyamuk Dan Serangga


cara menghalau nyamuk dari terus menggigit bayi kecil anda, bayi merengek digigit nyamuk, tips hilangkan kesan gigitan nyamuk, bugs away, bugs away tasneem naturel, agent sah tasneem naturel, elakkan diri daripada nyamuk, insect repellent, tips elak digigit nyamuk, lavender halau nyamuk, kulit limau halau nyamuk, spray halau nyamuk, cara halau nyamuk dalam kereta, cara hindari nyamuk, limau dan cengkeh halau nyamuk, menyembut ubat nyamuk, anak kena gigit nyamuk, anak selalu kena gigit nyamuk, anak digigit nyamuk, bayi di gigit nyamuk, bintat nyamuk, bintat di muka, bintat pada bayi, bintat di badan, gigitan nyamuk, guna tiger balm untuk elak kena gigit nyamuk, mosquito repellent, tiger balm, tiger balm mosquito repellent, petua elak di gigit nyamuk, tips elak anak digigit nyamuk

Masalah nyamuk sinonim sangat dengan situasi balik kampung. Berdesing je telinga dengar bunyi nyamuk bermian-main kat telinga cari mangsa. Nak tangkap susah pulak tu. Eeee stress betul! 


Itulah perasaan Nur bila balik kampung. Bunyi halus nyamuk tu boleh cari gaduh tau. Lagi pula ada anak kecil. Risau esok pagi bangun tidur berbintat sana sini dek kena cium dengan nyamuk. Alaaaa kesiannya. 


Tapi kan, kalau kena gigit nyamuk or serangga ni, bukan takat anak je, kita yang dewasa ni pun merana kan? Pedih gatal dia kadang-kadang tak boleh bawak bincang.


Oh ya, ada lagi tau efek kena gigit serangga ni. Nak tau apa dia? Meh Nur nak share:

  1. Boleh akibatkan reaksi alergi
  2. Batuk, sesak nafas
  3. Gatal melampau
  4. Pening & mual

cara menghalau nyamuk dari terus menggigit bayi kecil anda, bayi merengek digigit nyamuk, tips hilangkan kesan gigitan nyamuk, bugs away, bugs away tasneem naturel, agent sah tasneem naturel, elakkan diri daripada nyamuk, insect repellent, tips elak digigit nyamuk, lavender halau nyamuk, kulit limau halau nyamuk, spray halau nyamuk, cara halau nyamuk dalam kereta, cara hindari nyamuk, limau dan cengkeh halau nyamuk, menyembut ubat nyamuk, anak kena gigit nyamuk, anak selalu kena gigit nyamuk, anak digigit nyamuk, bayi di gigit nyamuk, bintat nyamuk, bintat di muka, bintat pada bayi, bintat di badan, gigitan nyamuk, guna tiger balm untuk elak kena gigit nyamuk, mosquito repellent, tiger balm, tiger balm mosquito repellent, petua elak di gigit nyamuk, tips elak anak digigit nyamuk


Haish, boleh tahan jugak eh efek kena gigit ni. Bukan beshe-beshe. Tapi tak dinafikan, ada je langkah yang boleh kita ambil sebagai cara menghalau nyamuk dari terus mengganggu hidup kita. Contohnya:

  1. Gunakan kipas di sekitar rumah kerana ia boleh menghalang nyamuk mencari arah melalui udara. 
  2. Bersihkan lopak air kerana itu salah satu punca nyamuk membiak dengan lebih banyak. No! 
  3. Baiki dan ganti tingkap yang pecah supaya nyamuk tidak dapat masuk ke dalam rumah. 
  4. Bersihkan air bertakung, kosongkan tab mandi dan tutup kolam dengan penutup. 
  5. Pakai jaring atau kelambu di tempat tidur especially untuk anak. 


Tapi, kalau keadaan seperti di atas kita tak dapat nak perbaiki (misal kata balik kampung emergency ke) macam mana nak elak kene serang dengan nyamuk? 



Ataupun kita bawa anak jalan-jalan ke kawasan yang berhutan sedikit, contohnya Nur selalu bawa anak Nur pergi ke Hutan Rekreasi Gunung Lambak, confirm tempat tu banyak nyamuk. 




Takkan sebab nyamuk je kita taknak pergi sesuatu tempat kan? Rugi lah. Tempat best kut. Macam-macam anak boleh explore. Rugi sungguh.... 




Korang jangan risau. Nur ada solusinya. 


TIPS MUDAH ELAK ANAK DARI DISERANG GIGITAN NYAMUK DAN SERANGGA

Memperkenalkan...... 


Bugs Away dari Tasneem Naturel, pelindung anak anda dari gigitan serangga.



cara menghalau nyamuk dari terus menggigit bayi kecil anda, bayi merengek digigit nyamuk, tips hilangkan kesan gigitan nyamuk, bugs away, bugs away tasneem naturel, agent sah tasneem naturel, elakkan diri daripada nyamuk, insect repellent, tips elak digigit nyamuk, lavender halau nyamuk, kulit limau halau nyamuk, spray halau nyamuk, cara halau nyamuk dalam kereta, cara hindari nyamuk, limau dan cengkeh halau nyamuk, menyembut ubat nyamuk, anak kena gigit nyamuk, anak selalu kena gigit nyamuk, anak digigit nyamuk, bayi di gigit nyamuk, bintat nyamuk, bintat di muka, bintat pada bayi, bintat di badan, gigitan nyamuk, guna tiger balm untuk elak kena gigit nyamuk, mosquito repellent, tiger balm, tiger balm mosquito repellent, petua elak di gigit nyamuk, tips elak anak digigit nyamuk


Go away segala jenis nyamuk dan serangga. Jangan dekat dengan kami lagi hokey. Semestinya natural dari Tasneem Naturel, inspired by nature. Sah-sah lah insect repellent ni pun natural. Diformulasi istimewa menggunakan bahan-bahan semulajadi.



Ada citronella oil (serai) ya. Tahu kan nyamuk dan serangga tak suka bau serai? Citronella ni sifat dia antibakteria, antifungal, deodorizer, pain reliever dan sudah tentunya sebagai penghalau serangga atau dalam bahasa kampung dia insect repellent.


cara menghalau nyamuk dari terus menggigit bayi kecil anda, bayi merengek digigit nyamuk, tips hilangkan kesan gigitan nyamuk, bugs away, bugs away tasneem naturel, agent sah tasneem naturel, elakkan diri daripada nyamuk, insect repellent, tips elak digigit nyamuk, lavender halau nyamuk, kulit limau halau nyamuk, spray halau nyamuk, cara halau nyamuk dalam kereta, cara hindari nyamuk, limau dan cengkeh halau nyamuk, menyembut ubat nyamuk, anak kena gigit nyamuk, anak selalu kena gigit nyamuk, anak digigit nyamuk, bayi di gigit nyamuk, bintat nyamuk, bintat di muka, bintat pada bayi, bintat di badan, gigitan nyamuk, guna tiger balm untuk elak kena gigit nyamuk, mosquito repellent, tiger balm, tiger balm mosquito repellent, petua elak di gigit nyamuk, tips elak anak digigit nyamuk

Antara keistimewaan Bugs Away adalah:
- Senang di basuh dengan sabun jika terkena tangan.
- Tidak memberi kesan kepada kulit manusia dan binatang berdarah panas.
- Semburan berkesan dalam jangka masa yang lama.
- Bebas bahan kimia.
- Sesuai digunakan pada permukaan basah dan kering.


In shaa Allah. Selamat untuk kegunaan korang punya baby, kakak abang baby, mak bapak baby, atok nenek baby dan semua ahli persatuan baby. Haaaaaa don't you worry, baby. 



Berminat nak tahu lebih lanjut tentang Bugs Away ni? 


Korang boleh direct Whatsapp dengan agent sah Tasneem Naturel. Tekan aje gambar kat bawah ni.



Barang baik kita kena kongsi kan? Yela, zaman sekarang ramai dah lebih celik tentang kelebihan menggunakan produk yang berasaskan bahan semulajadi dan kekurangan produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Kalau tak sekarang cuba, bila lagi?
Tips Mudah Elak Anak Dari Diserang Gigitan Nyamuk Dan Serangga Tips Mudah Elak Anak Dari Diserang Gigitan Nyamuk Dan Serangga Reviewed by Decamellia on Monday, August 26, 2019 Rating: 5

39 comments:

  1. Eh baguslah...ni kalau ada anak atau kita sendiri pun guna ni..senang juga nak bawa kemana aja kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Kita pun tak suka nyamuk. Seisi keluarga blh guna :)

      Delete
  2. serai memang nyamuk tak suka..sebab tu kalo ubat nyamuk da habis ke atau lotion nyamuk takde, atau bugs away tak sempat beli, potong aje serai depan rumah, letak kat tempat bernyamuk..hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tidur letak serai dekat tepi tempat tdo pun blh juga klu mcm tu kan?

      Delete
  3. pelbagai dah produk Tasneem , ramai gak kengkawan yang dah guna dan keberkesanannya boleh tahan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Alhamdulillah, makin banyak keluaran tasneem melengkapi kegunaan harian seisi keluarga :)

      Delete
  4. Wah Tasneem dah ada product baru bugs away ya. Sebelum ni yaya pernah cuba balm mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 ada skrg ni. Mandian utk anak x sihat pun ada :)

      Delete
  5. sekarang ni ada nyamuk bawa denggi dengan chigukunya. Bila ada produk macam ni, lega sikit rasa selamat bila masuk musim denggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Ni kira salah 1 ikhtiar kita jugalah kan as a parents :)

      Delete
  6. Uish. Serabut betul bila datang nyamuk ni. Risau pun ada. Jiran2 ramai kena denggi . Just beware jelah nampaknya. Air bertakung tu penting gais. Kena sentiasa jaga. Tak pasal kena saman oleh pegawai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saman 1 hal. Kesan negatif pun 1 hal. Kena lah rajinkan diri. Klu tak rajin, kene prepare bugs away lah gini :D

      Delete
  7. Kalau spray nie mmg nyamuk xdatang da..sebab die pn tau bau serai..๐Ÿ˜… nnt nk try la beli 1 kt aiman..kt kg bnyk nyamukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kene beli mama aiman. Nanti takdelaa berbintat sana sini si aiman tuu :)

      Delete
  8. Orang dewasa pun sesuai guna produk ni untuk elak daripada digigit nyamuk terutama kalau masuk kat hutan hehehe biasalah orang bandar jaga semua ni wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaha betul tu maha. Jaga utk kesan2 yg tak terjangga. Mencegah lg baik dari mengubati gtu :D

      Delete
  9. Kat area rumah ruby ni banyak sangat nyamuk Nur. Sampai nak bukak sliding takut. Kes denggi pun ada ๐Ÿ˜”

    Yang paling kesian bila anak² kena gigit. Tergaru² gatal.

    Bagusnya ada bug away ni. Sembur je. Ada pula bau serai, haa baru ko tahu ya nyamuk ๐Ÿคฃ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa. Sama kawasan uma mak nur. Kawasan denggi. Ada aje kes denggi. Nanti jabatan kesihatan dtg buat cek & fogging.

      Huhu. Ikhtiar mana mampu. Moga anak2 & keluarga dlm lindungan-Nya

      Delete
  10. Wahhhh baguslah produk nie. Nyamuk mmg suka betul gigit budak2 nie. Mungkin sebab dorg jenis tak react macam kita org dewasa nie. Meriahlah dia hisap darah. Bagus lah fungsi produk nie boleh lindungi baby dari kena gigitan nyamuk dan serangga lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp ada juga yg besar tak tahan kene nyamuk. Mcm nur lah. Mmg tak tahan. Agaknya darah nur sedap sgt kut hahahaaha

      Delete
  11. terkenang dulu kala. anak aida, ijat. nyamuk memang suka dia time dia kecik dulu. mana pergi, kami2 ni ok jer, tapi dia berbintat2 seluruh muka & badan. gigit dek nyamuk. hadoi lah... now dah ok, darah dia da x manis kot :) ha ha ha haha...
    masa tu aida beli gelang elak nyamuk tu. ok la. membantu. masa tu viral juga gelang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darah tak manis. Hahaha alahai aida ni lucu betul.

      Alhamdulillah, dh jumpa produk yg serasi. Baguslah tuuu. Tkde laaa risau berbintat sana sini

      Delete
  12. Memang serai tu lagi cepat nyamuk lari. Hehehe. Lagi satu daun pandan utk lipas. tapi kuat betul la bau. hehehe.

    sekarang kalau bleh elak tempat bernyamuk. travel pun kena fikir mana tempat sesuai. sebab kena gigit ngan aedes bahaya uittt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Nur pun letak daun pandan dlm gobok kat dapur utk elak lipas masuk.

      Hehe klu taknak pening2 cari tmpt travel kene standby bugs repellent mcm bugs away ni

      Delete
  13. senang nak bawak kemana-mana...lagi pun ia berasaskan serai..memang wangilah...

    ReplyDelete
  14. Kalau ikutkan I lagi senang kena gigit nyamuk, ramai kata sebab darah O ni memang nyamuk suka. Haha.. Tapi kalau pergi mana2 mmg I bawak spray nyamuk macam ni. Bukan untuk anak I je, untuk I sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul laa mira. Kak ipar nur darah o. Anak2 dy senang betul kene gigit nyamuk. Betul juga lah kut fakta tu?

      Delete
  15. Wah.. Tasneem dah kuar produk baru utk kanak2 dari gangguan nyamuk.. Elok sangat utk lindungi anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, banyak dah rangkaian produk tasneem utk kegunaan seisi keluarga :)

      Delete
  16. Liez memang selalu pakaikan anak mosquito repellent if kluar rumah or jalan- jalan tmpat yang berkemungkinan ada nyamuk macam dalam hutan. tapi macam tak berkesan je.. klay tasneem ok, mmg kena beli la macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liez kene try laa dlu klu mcm tu. Apa2 nak tanya, boleh direct whatsapp je ok :)

      Delete
  17. kalau balik kampung memang tak dapat nak elak dah dari serangan gigitan nyamuk ni.. siang hari pun nyamuk still banyak.. bagus juga ada produk tasneem ni ye..
    berapa harga sebotol tu.. boleh la beli.
    mana tahu ada guna nya nanti kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mahal pun RM29 aje. Mmg kene prepare skrg nyamuk makin berani. Bukan takat malam je dorang buat kerja :D

      Delete
  18. wahh TB memang mencari benda ni.. lama dah.. lega dapat jumpa entri ni.. Rumah TB kadang ada nyamuk masuk walaupun dah try buat semua yang disenaraikan diatas tu.. tapi rasanya repellent ni juga perlu untuk elakk nyamuk hinggap pada kita dan anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah TB. Utk anak2 blh, utk kita pun boleh. Lagi2 yg jenis tak tahan kene gigit nyamuk mcm nur ni :D

      Delete
  19. Thanks for the tips, nyamuk walaupun kecil tapi amat merbahaya. Banyak penyakit denggi sekarang.

    ReplyDelete
  20. pertama kali dgr produk ni boleh bantu untuk gigitan nyamuk....boleh beli dan dibawa kemana sahaja...yer laa kalo dh kena gigit nyamuk tu, mmg berbintat sana sini...kalo kulit sensitive boleh jadi kudis...thanks for infor.

    ReplyDelete
  21. Lia pun memang alergik nyamuk sgt. dari kecil lagi. so boleh ke kalau orang dewasa guna juga produk tasneem ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.