Walaupun tahun 2021 telah melabuhkan tirainya, namun musibah yang berlaku pada 2021 masih lagi segar di ingatan rakyat Malaysia. Tahun 2021 yang diharungi sebelum ini menyaksikan pelbagai kisah dengan cabaran pandemik dan ditutup bersama musibah banjir pada akhir Disember lalu.

 

Sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, Nur sangat memahami perasaan yang dialami ramai orang di luar sana termasuklah bangsa usahawan Berjaya apabila Pengasas RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Datuk Wira Dr Azizan Osman bersama 31 ahli keluarganya dijangkiti wabak penyakit COVID-19.

 

Buat mereka yang tidak tahu, Ibu mertua Dr Azizan meninggal dunia dan beliau sendiri hampir maut selepas doktor mengatakan sudah tidak ada harapan jika tiada perubahan positif selepas dimasukkan mesin bantuan pernafasan.


RichWorks Prihatin Bantu 605,000 Usahawan Bangkit Semula, RichWorks, Richworkbootcamp, Richworksacademy, zero to million richworks, richworks international sdn bhd, richworks international, Richworks bantu rakyat, Richworks prihatin, Perjuangan Richworks 2021, Perjalanan RichWorks 2021, richworks engineering, RichWorks penipu, RichWorks cReer, RichWorks logo, RichWorks on demand, RichWorks wanita bangkit berniaga, RichWorks job vacancy, RichWorks review, senarai titan RichWorks, spire RichWorks, harga spire RichWorks

Alhamdulillah, berkat semangat dan doa orang sekeliling, keadaan beliau semakin baik dan bagi Dr Azizan, peluang kedua diberikan Allah SWT akan digunakan sebaiknya untuk memberikan lebih lagi manfaat kepada bangsa usahawan terutama dalam bimbingannya sebagai tanda memberi sokongan buat rakyat dan negara dalam berdepan dengan pandemik melalui kepakaran RichWorks.

 

Sokongan RickWorks bukan omong kosong. Buktinya, tak berapa lama selepas beliau keluar dari hospital dan sedang dalam proses pemulihan, Dr Azizan komited menjalankan program percuma yang dihadiri ribuan orang.

 

Sebanyak 7 program percuma bersamaan 98 jam masa yang beliau berikan bagi memberikan tunjuk ajar dan kekuatan kepada orang ramai dalam soal keusahawanan. Secara keseluruhan pada tahun lalu, RichWorks dapat membantu hampir 605,000 orang melalui 13 program keusahawanan yang ditaja sepenuhnya RichWorks pada tahun lalu.

 

Bukan itu sahaja, salah satu program RichWorks iaitu Wanita Bangkit Berniaga (WBB) juga mendapat pengiktirafan kerajaan apabila disebut dalam Dewan Rakyat sebagai rakan kolaborasi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.


RichWorks Prihatin Bantu 605,000 Usahawan Bangkit Semula, RichWorks, Richworkbootcamp, Richworksacademy, zero to million richworks, richworks international sdn bhd, richworks international, Richworks bantu rakyat, Richworks prihatin, Perjuangan Richworks 2021, Perjalanan RichWorks 2021, richworks engineering, RichWorks penipu, RichWorks cReer, RichWorks logo, RichWorks on demand, RichWorks wanita bangkit berniaga, RichWorks job vacancy, RichWorks review, senarai titan RichWorks, spire RichWorks, harga spire RichWorks, richworks bantu peniaga wanita

Sementara itu, Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd. memberitahu, pihaknya tak ketinggalan dalam menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

 

"Kempen #RichWellBantu yang digerakkan Dr. Azizan bermula Julai tahun lalu, berjaya mengumpulkan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga.

 

"Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu," ujarnya.


RichWorks Prihatin Bantu 605,000 Usahawan Bangkit Semula, RichWorks, Richworkbootcamp, Richworksacademy, zero to million richworks, richworks international sdn bhd, richworks international, Richworks bantu rakyat, Richworks prihatin, Perjuangan Richworks 2021, Perjalanan RichWorks 2021, richworks engineering, RichWorks penipu, RichWorks cReer, RichWorks logo, RichWorks on demand, RichWorks wanita bangkit berniaga, RichWorks job vacancy, RichWorks review, senarai titan RichWorks, spire RichWorks, harga spire RichWorks


Menurut Radz, RichWorks bersama ahli Titanium & Spire turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM824,160 dalam ibadah korban kali ini.

 

Tambahan lagi, ahli Titanium dan anak didik RichWorks juga menaja 9 pelajar ke Tarim Yemen dengan sumbangan sebanyak RM180,000 sempena Maulidur Rasul.

 

Dalam pada itu, syarikat bimbingan dan latihan pembangunan usahawan paling berjaya di negara ini tetap meneruskan misi dalam membangun dan mengembangkan usahawan ke tahap lebih tinggi. Richworks mahu terus membantu orang ramai melalui program-program percuma mereka demi untuk membuka jalan dan meningkatkan ilmu rakyat Malaysia.

 

Alhamdulillah pada tahun 2021 yang penuh ujian dan dugaan itu, jumlah keseluruhan peserta mentoring RichWorks iaitu Titanium, Spire dan EliteX berjumlah 1,855 orang dengan jualan terkumpul sebanyak RM3.7 bilion.Bagi ahli Titanium saja, sebanyak 312 usahawan berjaya hasilkan RM3.2 bilion, RM495 juta (519 ahli Spire) dan RM46.9 juta (1,024 ahli EliteX). Melalui program bimbingan Spire RichWorks yang menyediakan usahawan capai jualan RM1 juta pertama setahun, sebanyak 72 usahawan berjaya mencapainya.

 

Bukan itu saja, 77 bisnes di bawah bimbingan RichWorks mencapai jualan lebih RM10 juta, lima bisnes (RM50 juta ke atas) dan lima bisnes (RM100 juta ke atas) pada 2021.

 

Syukur Alhamdulillah diatas kejayaan dan ujian dihadapi 2021 lalu, itulah sedikit sebanyak perjalanan RichWorks yang kami usahakan dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah.

 

Moga usaha RichWorks untuk membantu lebih ramai bangsa usahawan untuk membuka jalan dan meningkatkan ilmu supaya berjaya membina masa hadapan sebagai usahawan yang zero to million richworks akan dipermudahkan, diberkati dan dirahmati oleh Allah SWT.

2 Comments

  1. Tahniah richworks berjaya dengan kempen dianjurkan

    ReplyDelete
  2. Terima kasih dan tahniah RichWorks atas usaha keras membantu usahawan kita. Semoga urusan RichWorks dalam menjadi Netflix berjaya. Aamiin

    ReplyDelete