Ticker

6/recent/ticker-posts

Cantik dan Sihat Bersama Kitsui Vitamin C + Shine

Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Tanyalah kepada mana-mana wanita, mesti semua nak jadi cantik. Tapi, cantik bagi setiap wanita itu lain tafsirannya. Masing-masing memiliki pendapat dan pendirian yang tersendiri mengenai kecantikan.


Bagi Nur, selain kecantikan akhlak, wanita itu nampak cantik bila dia sihat. Kulit yang sihat, imun badan yang sihat dan kuat, gigi dan tulang yang sihat malah mata dan penglihatan yang sihat. Bila semuanya sihat, kita akan lebih bersemangat dan semestinya aura semangat itu akan menyerlahkan lagi kecantikan semulajadi yang dimiliki oleh insan bernama wanita.


Namun untuk sihat, kita perlu amalkan pemakanan yang betul. Nur pun masih struggle untuk makan makanan yang betul dan sihat. Nur orangnya suka makan. Stress makan, happy pun makan. Pantang nampak makanan, rajin je mulut ni nak mengunyah.


So bila makan pun tak berapa betul, kita kurang dapat khasiat dan zat yang diperlukan tubuh badan. Jalan pintas yang ada untuk kita dapatkan khasiat dan zat yang diperlukan badan adalah dengan mengambil makanan tambahan seperti Kitsui Vita C + Shine.


Kitsui Vita C + Shine

kitsui vitamin c shine, kitsui vita c shine, kitsui product, kitsui review, kitsui malaysia review, kitsui malaysia testimoni, kitsui watsons Malaysia, jenis kitsui Malaysia, vitamin c harian, kitsui vitamin c shine sesuai untuk yang kurang makan buah, review vitamin c shine kitsui, cara penggunaan kitsuit vita c shine, shine vitamin c benefits, kitsui collagen review, kitsui testimony, shine vitamin c 500 plus, kitsui untuk jeragat, kitsui hilangkan parut, kitsui toner, review blogger kitsui vitamin c shine


Buat mereka yang selalu pergi ke Watsons mesti selalu nampak kotak Kitsui ni beratur dekat rak kan? Yes. Produk Kitsui merupakan salah satu best seller di Watsons. Maklumlah dah 20 tahun berada dalam market beauty.


Produk Kitsui adalah makanan tambahan yang halal yang membantu mengimbangkan nutrisi yang kekurangan dari makanan seharian kita. Produk Kitsui juga tidak mempunyai bahan pengawet, gluten, GMO, alergen, antibiotik ataupun sebarang bahan yang merbahaya dan boleh mengganggu hormon serta kesihatan badan.


Kitsui Vita C + Shine adalah makanan tambahan yang sesuai untuk seisi keluarga dimana ia mengandungi CALSIUM, ZINC, VITAMIN B, VITAMIN D, VITAMIN A untuk badan yang lebih kuat dan sihat. Kitsui Vita C + Shine kaya dengan buah-buahan seperti oren, lemon, mangga, nenas, kiwi dan delima. Ia juga memenangi pelbagai anugerah antarabangsa seperti:
kitsui vitamin c shine, kitsui vita c shine, kitsui product, kitsui review, kitsui malaysia review, kitsui malaysia testimoni, kitsui watsons Malaysia, jenis kitsui Malaysia, vitamin c harian, kitsui vitamin c shine sesuai untuk yang kurang makan buah, review vitamin c shine kitsui, cara penggunaan kitsuit vita c shine, shine vitamin c benefits, kitsui collagen review, kitsui testimony, shine vitamin c 500 plus, kitsui untuk jeragat, kitsui hilangkan parut, kitsui toner, review blogger kitsui vitamin c shine, anugerah antarabangsa kitsui


Khasiat Kitsui Vita C + Shine


1) Sistem imuniti badan lebih kuat

2) Antioksidan Yang tinggi Melindungi kulit dari sinaran UV & UVB

3) Mengurangkan risiko kulit berkedut, jeragat dan sunburn

4) Gigi dan tulang menjadi lebih sihat dan kuat

5) Kesihatan Penglihatan Menjadi semakin baik



Cara pengambilan

kitsui vitamin c shine, kitsui vita c shine, kitsui product, kitsui review, kitsui malaysia review, kitsui malaysia testimoni, kitsui watsons Malaysia, jenis kitsui Malaysia, vitamin c harian, kitsui vitamin c shine sesuai untuk yang kurang makan buah, review vitamin c shine kitsui, cara penggunaan kitsuit vita c shine, shine vitamin c benefits, kitsui collagen review, kitsui testimony, shine vitamin c 500 plus, kitsui untuk jeragat, kitsui hilangkan parut, kitsui toner, review blogger kitsui vitamin c shine


Produk Kitsui dipek didalam bentuk sachet. Sangat praktikal dan mudah untuk pengguna. Hanya koyakkan dan bancuh. Cara pengambilannya adalah:

1) Campurkan 1 paket (15 gram) ke dalam 150ml air suam ataupun air sejuk

2) Goncang sehingga larut

3) Minum serta merta selepas penyediaan


Review Kitsui Vita C + Shine

First of all Nur suka suka sangat packaging produk Kitsui dimana ia didatangkan dalam bentuk sachet. Bila dah pack macam ni, confirm tak ada pencemaran dan kualiti formulasi ramuan yang digunakan lebih selamat.


Kedua, Nur suka rasa dia. Sangat kaya dengan buah-buahan. Sedap macam minum air buah dekat kedai makan. Nur ni orangnya tak berapa gemar makan supplement sebab Nur takut dengan rasa dia. Tapi this one nemang sedap.


Ketiga, Nur suka dengan khasiat menyeluruh yang Kitsui Vita C + Shine ni. Semua dia cover. Imun badan, kulit, gigi dan mata. Maklumlah musim pandemik Covid-19 masih belum jumpa sinaran harapan yang jelas. Sedikit sebanyak Kitsui Vita C + Shine dapat menguatkan sistem imun badan Nur untuk melawan penyakit. Paling best muka Nur nampak lebih glowing sekarang ni.


kitsui vitamin c shine, kitsui vita c shine, kitsui product, kitsui review, kitsui malaysia review, kitsui malaysia testimoni, kitsui watsons Malaysia, jenis kitsui Malaysia, vitamin c harian, kitsui vitamin c shine sesuai untuk yang kurang makan buah, review vitamin c shine kitsui, cara penggunaan kitsuit vita c shine, shine vitamin c benefits, kitsui collagen review, kitsui testimony, shine vitamin c 500 plus, kitsui untuk jeragat, kitsui hilangkan parut, kitsui toner, review blogger kitsui vitamin c shine


Last sekali Nur suka rangkaian produk Kitsui sebab ianya tersangatlah mudah untuk kita dapatkan. Bila tetiba habis tak perlu pening pikir mana nak cari. Pergi aje ke Watsons atau farmasi terpilih, confirm ada.


Okey, sekian review dan sedikit info yang dapat Nur kongsikan mengenai Kitsui Vita C + Shine. Buat mereka yang nak info lebih tentang rangkaian produk Kitsui boleh dapatkan maklumat di website dan media sosial Kitsui.



Instagram: kitsuimalaysia

Facebook: Kitsui Malaysia


Shopee: kitsui.my.hq





Post a comment

1 Comments