Sedapnya Makan | East Meets West di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel - DeCamellia

Sedapnya Makan | East Meets West di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel


Kini dengan makanan, kita seperti tiada sempadan. Masakan Timur dan masakan Barat yang kita sedia maklum banyak perbezaan dari segi cara memasak dan bahan-bahan yang digunakan dihidangkan dibawah satu bumbung. Siapa tak suka kan? Menarik sangat ni.

East Meets West, Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

Diberi peluang untuk menikmati hidangan Timur bertemu Barat adalah suatu pengalaman yang sangat menyeronokkan. Mana taknya, menu yang dihidangkan boleh tahan rare dan rasa dia tak menghampakan lidah, tekak dan perut tau. Ok jom kita tengok dulu beberapa hidangan kreatif yang disediakan oleh chef yang sungguh berbakat di Cafe BLD:
  • Lamb Rendang & Tandori Pizza
  • Itik Salai
  • Thai BBQ Seafood
  • Oven Baked Oysters & Mussels
  • Salmon Percik
  • Nyonya Chilli Crab
  • Sushi & Sashimi
  • Tomyam Pasta, Ayam Merah Spaghetti
  • Salmon Head Masala Curry
  • Railway Mutton Curry

Haaa rare tak menu dia? Biasa kita makan rendang kambing dengan nasi minyak, takpun dengan ketupat palas. Tapi kali ni rendang kambing di-pizza-kan. Tak kalah juga ikan salmon percik. Selama ni dengar ayam percik je wujud. Tapi dekat Cafe BLD kita boleh jumpa ikan salmon percik. Seronok betul makyong dapat makan menu rare ni.

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

salmon percik, east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

Bukan tu je tau. Banyak lagi sebenarnya. Walaupun Nur pernah makan tomyam pasta, tapi tomyam pasta dekat Cafe BLD ni memang sedap sangat. Seafood fresh seperti udang dan kepah menambahkan lagi kesedapan dan menyeimbangkan rasa masam tomyam pasta ni. Dekat pasta station ni pun ada ayam merah spaghetti tau. Rare juga ni. Ayam merah yang sinonim dengan nasi tomato, tapi diregukan dengan spaghetti. Haaa boleh bayang tak rasa dia macam mana? Kalau tak boleh, korang memang mesti datang Cafe BLD haha. 

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

Peminat sushi dan sashimi boleh menikmati hidangan Jepun ini di Cafe BLD. Pelbagai jenis sushi dan 4 jenis seafood segar seperti butter fish, octopus dan salmon yang dihidangkan sebagai sashimi disediakan namun ada beberapa sushi yang diolah sedikit rasanya. Rasa dia sedikit istimewa so memang peminat sushi mesti try!

Bagi peminat makanan bakar macam Nur pula, korang mesti cuba aneka ikan, daging dan ayam yang di bakar di BBQ Station. Tak silap Nur ada 4 jenis sos Thai style disediakan di BBQ Station. Nur tak dapat tahu apa nama setiap sos tu sebab chef yang in charge dekat BBQ Station keluar solat kejap. Sos yang Nur ambil pun Nur tak tahu apa nama dia. Tapi memang sedap lagi-lagi jadi pencicah daging bakar.

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger


Ok kita payung gambar hidangan menarik East Meets West yang lain pula okey!

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

east meets west di cafe bld renaissance johor bahru hotel, cafe bld, cafe bld at renaissance johor bahru, cafe bld lunch buffet, cafe bld dinner buffet price, cafe bld buffet review, cafe bld renaissance buffet, cafe bld breakfast price, cafe bld tripadvisor, cafe bld april 2020 promotion, cafe bld promotion, east meets west dinner buffet at cafe bld, east meets west cruisine, east meets west, east meets west buffet di cafe bld renaissance johor bahru hotel, jdt blogger review, hotel buffet review by blogger, jdt blogger

Haaaa terliur tak? Pemanis mulut pun ada juga disediakan tau. Kuih tradisional Melayu ada, nak kuih ala Barat pun ada, ais kacang pun ada. So apa lagi korang? International buffet ni ada sampai pertengahan bulan April je tau. Jom #visitJohor dan singgah Cafe BLD okey!

East Meets West
Setiap Jumaat dan Sabtu
Dinner, 6:30PM - 10:00PM
RM120.75/nett dewasa
RM60.38/nett kanak-kanak 5-12 tahun

 ------------------

Promosi Sepanjang April 2020
  
GOOD FRIDAY | 10 APRIL
This Good Friday let our chefs help you prepare a traditional Good Friday meal completely Vegan without meat and seafood. But not to worry if the Vegan menu doesn't fit your bill, our regular International Buffet spread will always be available to dig in.
RM128 nett per person

EASTER SUNDAY | 12 APRIL 
Celebrate Easter this year with our creative and delicious menu molded around the traditional feast offerings together with our chef's touch to create some might call a miracle and that's what this holiday is about. Not to forget to join us for some fun with games and activities lined up for all ages. 
RM128 nett per person

BAZAR MAKAN-MAKAN
Local Ramadhan feast
Promotion starts on 24 April - 25 May
Dinner | RM168 nett per person

HERBAL CLAYPOT MEALS
Claypot cooking craze seems to be the talk of the town these days. Wan Li presents to you Cantonese dishes prepared in traditional sizzling Clay pot to bring you the earthy flavor and indulge over lunch and dinner.
RM33 nett onwards (per serving)
  
ALL YOU CAN EAT DIM SUM
Looking for a great place to get yourself full? Try out our handcrafted Dim Sum but in buffet s
tyle. Indulge in all our delicious Dim Sum to your heart's content. 
Available daily
RM68 nett per person
11:30AM - 3:00PM
  
CLASSIC TIRAMISU
RM99 per kg

EASTER BUNNY CAKE
RM110 per kg
Enjoy the RENmazing taste og Easter Bunny Cake with delicious chocolate range in the shape of bunnies and eggs from the selected fine master chocolatiers.

THE ROOTS HIGH TEA
Enjoy a healthy afternoon High Tea with roots based plants such such as sweet potato cheesecake, yum strudel, potato scones, salmon potato cutlet with potato bread and so forth. 
RM70 nett for set for 2 persons
Available from 3:00PM - 5:00PM daily


Sebarang pertanyaan dan tempahan, 
Call : 07-3813322 

Whatsapp : 017-7713327
Sedapnya Makan | East Meets West di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel Sedapnya Makan | East Meets West di Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel Reviewed by Decamellia on Thursday, March 12, 2020 Rating: 5

17 comments:

  1. Ooo rupanya memang ikan salmon tu mulutnya kena sumbat ek..ingat ke Tricia tu saje je letak lemon tu hahahaha

    ReplyDelete
  2. Macam-macam jenis masakan disediakan. Bukan setakat Melayu, habis negara diadakan. Banyak pilihan boleh dimakan. Yummy

    ReplyDelete
  3. woww masakan kita di fusionkan.. terliur tgk gambar ... oyster dgn itik salai tu sedap sungguh la .. mcm bole rasa kat tekak je ni...hahahah

    ReplyDelete
  4. uishhh, sedap-sedap menunya. Fav kite oyster pun ada.. sy memang sejenis yang suka oyster. Tak miss makan kalau gi buffet macam ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Wow..east meet west memang meriah la menunya! Harga pun nampak sangat berpatutan so leh la suggest pada family n kawan yg tinggal area berdekatan

    ReplyDelete
  6. Yummmmy sedapnya. Berselera nanti berbuka puasa dengan menu ni. Suka Nyonya Chili Crab tu. Terliurrrrr. Kalau ke Johor, nak pi hotel ni. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  7. Woww nampak sedap betul hidangan kat sini. Jadi terliur pulak tengok time2 lunch nie. Dah lah belum makan lagi

    ReplyDelete
  8. semua pun sedap2 saya paling suka sushi dan sashimi tu. mesti fresh

    ReplyDelete
  9. Sedapnya.makanan kat sini.. terliur tengok hahaha..sushi mmg fave!

    ReplyDelete
  10. Sedapnyaaa memang semua menu kat sini memang my type lah! Kenapa lah jauh sgt dekat JB....East meet west is a great concept!

    ReplyDelete
  11. This is something that I would love to try!
    Time to put this blog in my list!

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaaa...da lama tak makan kat renaissance...jumaat depan berangan la nak pergi, kena perintah MCO pulakkk

    ReplyDelete
  13. aneka makanan.
    tak terhad kpd satu jenis.
    mix and match. ada pizza. ada sushi. ada tomyam.
    terbaik!

    ReplyDelete
  14. Konsep East Meet West dia memang menarik ye - getting the best of both worlds gitu. Pizza tu paling win Rawlins rasa - mesti lazat sampai cebisan terakhir

    ReplyDelete
  15. Omg... semua sedap giller, i nak Nyonya Chilli Crab tuu.

    ReplyDelete
  16. adus sedapnya tengok makanan2 ni.. meleleh ailio..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.