Ticker

6/recent/ticker-posts

5H5N Part 1 Perak Darul Ridzuan



19 Oktober 2019

Dah lama tak datang ke Perak. Last time datang bulan Julai 2018 hantar adik Nur belajar di UiTM Seri Iskandar Perak. Mardhiyah pun masa tu baby lagi. 5 bulan tak silap. How time flies sekarang dah besar, lasak pulak tu huhu.

Perjalanan dimulakan dari Kluang, Johor. Kami 3 beranak, mertua (umi ayah) dan adik ipar sorang. Tak terus ke Perak, tapi kami ke Bukit Naga, Shah Alam dulu untuk berkumpul dengan 4 lagi adik ipar di Masjid al-Bakri, Bukit Naga untuk solat Zuhur dan makan tengah hari di warung berdekatan. So jumlah kami semua 10 orang yang pergi bercuti bersama dua buah kereta.

Perjalanan ke Perak pun dimulakan.....

Oh ya sejak bercuti ni Nur & Mardhiyah berpisah dengan suami. Bukan pisah apa. Pisah kereta aje. Suami drive kereta Avanza. Nur dengan Mardhiyah pula naik kereta Saga adik ipar. Huhu saje mintak tukar. Takut mabuk naik kereta tinggi. Maklumlah dah biasa naik kereta sedan yang lebih rendah dan lebih stabil. Maaf lah. Makyong memang cerewet sikit. Huhu


Ipoh
Hokkaido Icecream Puff

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat

Kami terus ke Ipoh untuk food hunting. Sampai Ipoh pun dah lewat petang dalam 5:50PM macam tu. Kami terus menuju ke Hokkaido Icecream Puff yang viral tu. Order tak banyak, 5 jenis sahaja. First time makan tak berani lah nak order banyak-banyak. Karang tak kena tekak, dah membazir.

5 jenis Hokkaido Icecream Puff, kongsi dengan 10 orang. Sweet kan? Family mertua memang konsep sharing is caring. Maklumlah dorang pesen slim melim makan tak berapa banyak. So Nur yang paling gergasi ni follow aje. Kalau tak cukup beli lagi. Dan of course ada beli lagi. Tapau masuk kereta hahaha.


Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak

Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat
Pinjam gambar Facebook.com

Dah kenyang makan, hari pun dah masuk senja, kami terus menuju ke masjid berdekatan. Cuaca masa tu hujan boleh tahan lebat. Besar masjid ni. First time masuk, keliru sikit nak cari tandas dan tempat ambil wudu' wanita.

Tapi ruang dalam masjid sangat selesa dan cantik. Ni kalau datang time siang dan cuaca baik, mesti best pusing-pusing kawasan masjid ni. Dapat lah juga ambil gambar. Sempat lah juga mandikan Mardhiyah dekat sini. Yela dari pagi tak mandi, cuma tukar baju aje. Mujur dapat menyempatkan diri.

Suami Nur time ni menghilang. Kalau tak memang dia lah mangsa settle kan Mardhiyah. Tak hilang ke mana pun. Dia syok round masjid. Pastu dia kagum dengan kerja electrical kat masjid tu. Katanya kemas. Haha tu bidang suami Nur. Dia tahu laa kemas tak kemas tu macam mana. Nur sebagai isteri, layankan saje apa yang dia cerita hehe.


Laksa Sarang, Wharong Cafe

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat

Sesi food hunting kembali lagi. Masing-masing pun kelaparan dah. Lagi-lagi waktu hujan. Pencarian kami yang seterusnya tak lain tak bukan Laksa Sarang yang viral tu. Makan makanan viral jela kat Ipoh ni. Tapi tak dapat cover semua. Dah malam dah ni. Destinasi kami adalah di Wharong Cafe, Ipoh.

Mula-mula masuk Wharong ni agak keliru. Tempat ni macam mana konsep dia. Rupanya dalam 1 bumbung, ada macam-macam dihidangkan kat sini. Selain laksa sarang ada juga menu lain yang menyelerakan. Kami pun masuk dari belakang. Itu yang bertambah keliru. Rupanya Wharong Cafe ni memang boleh akses dari depan dan juga belakang.

Memandangkan Wharong Cafe ni ada sediakan macam-macam menu. Kami pun order macam-macam menu makanan la. Antaranya:

  • Laksa Sarang
  • Sizzling Yee Mee
  • Daging Bakar Harimau Menangis
  • Talapia Bakar Thai Style
  • Nasi Goreng Ayam Buttermilk

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis



Haaa memang kebatang laaa perut kami malam tu. Macam-macam masuk. Syukur time tu Nur tak muntah. Memang taknak muntah sepanjang percutian ni. Sebab pesen Nur kalau dah muntah, terus lembik badan siap package takde mood.

Settle makan terus menuju ke apartmen yang adik ipar dah book. Maklumlah kami ni ramai, kena lah book tempat penginapan yang muat kami 10 orang. Selesai urusan check in di Ipoh Majestic Apartment, angkut semua barang, bersihkan badan dan terus tidur. Eh sebelum tu sempat ambil gambar pemandangan malam dari tingkap bilik kami.

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis
Pemandangan malam bandar Ipoh dari Ipoh Majestic Apartment

20 Oktober 2019

Keesekoan harinya, usai solat Subuh terus gosok baju kami 3 beranak. Ikutkan badan ni nak sambung tidur. Tapi karang bangun lambat, orang lain dah siap dulu tak ke haru. Makanya tabahkanlah mata ku ini. Mardhiyah memang morning person. Walaupun tidur lewat. Pagi-pagi pulak dah buat kuih dalam pampers. Apa lagi, terus kasi mandi lah itu budak. So Mardhiyah lah orang pertama yang dah siap haha.

Kuala Sepetang
Mee Udang Mak Teh

Kami check out dalam jam 10 lebih macam tu. Destinasi kami seterusnya masih dalam Perak iaitu Mee Udang Mak Teh Kuala Sepetang. Ngam 12:00PM kami tiba di sini. Mardhiyah pula masih tidur dalam car seat. Haha satu perkhabaran yang gembira buat kami semua. Dapatlah kami sekeluarga makan dengan tenang hahaha.

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis

jalan-jalan di perak, perak darul ridzuan, tempat best di perak, tempat best di ipoh, tempat menarik di perak, tempat menarik di ipoh, Hokkaido ice cream puff, Hokkaido ice cream puff ipoh, Hokkaido ice cream puff kl, Hokkaido ice cream puff shah alam, Hokkaido ice cream puff halal, Hokkaido ice cream puff penang, Hokkaido ice cream puff Selangor, Hokkaido ice cream puff Malaysia, Hokkaido ice cream puff ipoh halal, Hokkaido ice cream puff near me, Masjid Sultan Idris Shah II - Masjid Negeri Perak, masjid negeri perak, masjid bandar ipoh, wharong cafe, wharong cafe ipoh menu, wharong cafe ipoh, laksa sarang wharong cafe, laksa sarang, laksa sarang ipoh, laksa sarang wharong ipoh, laksa sarang wharong, laksa sarang burung perak, laksa saranghae, laksa sarang telur, laksa sarang shah alam, laksa sarang kuala kangsar, laksa sarang btho, laksa sarang near me, laksa sarang kulim, laksa sarang Terengganu, laksa sarang silibin, laksa sarang ipoh silveritage, laksa sarang ipoh jelapang, laksa sarang jelapang, laksa sarang silveritage, mee udang, mee udang banjir mak teh kuala sepetang, tempat menarik kuala sepetang, mee banjir udang mak teh, resepi mee banjir udang mak teh, mak teh mee banjir udang matang perak, mee udang mak teh kuala sepetang, mee udang kuala sepetang mak teh, restoren mee udang mak jah kuala sepetang perak, harga mee udang kuala sepetang, mee udang kuala sepetang 2018, mee udang warisan kuala sepetang, mee udang perak, kedai mee udang sedap terliur taiping perak, mee udang galah taiping, mee udang segamat, daging bakar harimau menangis

Puas makan dekat sini. Udang besar-besar pulak tu. Ayah Nur kata ni udang laut bukan udang bela. Bertambah seronok ayah makan. Untuk penggemar mee macam Nur, mestilah Nur order mee udang. Kuah yang manis. Makan pula panas-panas. Memang sedap habisssss!! Anak pula tengah syok tidur dalam kereta. Bertambah syok la.

Mardhiyah pula bangun bila kami dah siap makan. Ya Allah bersyukur sangat. Lepas makan kami terus solat zuhur di surau berdekatan. Kemudian sambung perjalanan kami ke destinasi seterusnya. Ke mana tu? Haaaa kita tunggu next blog post ya. Penat lah taip panjang-panjang. Makyong nak rehat. Bye, assalamualaikum semua....

Post a comment

4 Comments

  1. Salam kenal sis....
    wahh seronoknya bercuti kt perak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga sis. Seronok tapi tak spend masa lama pun kat perak

      Delete
  2. Perak memang syurga makan.. tapi so far akk belum try lagi Hokkaido ice cream & Wharong Café tu, belum masuk dalam senarai lagi

    ReplyDelete