Ticker

6/recent/ticker-posts

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit | Hansaegee Nature


Kulit wajah kita mengalami pendedahan berterusan terhadap kotoran, alergen, dan bakteria sepanjang hari. Oleh itu, pembersihan wajah secara berkala diperlukan untuk memiliki kulit yang sihat dan cantik sepertimana yang diimpikan oleh setiap wanita. Bak kata orang putih "real women take care of their skin". Tak gitu ke sister sekalian?

Pembersihan wajah merupakan langkah pertama dalam rutin penjagaan kulit. Pencuci muka yang baik dapat membantu menghilangkan kotoran dan minyak dari kulit kita dan pada masa yang sama menghidratkan kulit wajah kita.

Yang paling penting, pencuci muka yang kita guna tu mampu untuk membersihkan dan juga mengelakkan pengumpulan kotoran pada liang pori di wajah kita. Barulah betul-betul rasa bersih kulit wajah kita tu kan? Jadinya, sangat penting untuk kita memilih pencuci muka yang betul dan sesuai dengan jenis kulit wajah kita supaya tak menyesal di kemudian hari.


Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Hansaegee Nature 
Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Sebelum ni Nur pernah review produk lain dari Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream. So kali ni Nur nak review Aloe AC Clean Bubble Cleanser pulak. Agak teruja sebab pengalaman guna pelembab Hansaegee Nature memang tak mengecewakan. Sampai sekarang Nur guna pelembab tu. So dari situ boleh dapat hint cleanser Hansaegee Nature ni pun mesti best!

Kemain confident ya si Nur ni? Mana tak nya. Kita semua maklum produk Hansaegee Nature ni diperbuat dari bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dan selamat untuk kulit wajah kita. 2 bahan utama yang ada dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser adalah Aloe Barbadensis Leaf Juice dan Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil). 

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Aloe vera kan fungsinya melembabkan kulit, merawat jerawat, membersihkan kulit, anti radang, melegakan sunburn dan mengurangkan spot mark pada kulit wajah kita. Manakala tea tree pula fungsinya adalah untuk melembutkan kulit, merawat jerawat, anti fungus dan mengurangkan infeksi pada kulit wajah.

Haaa, ni baru cerita kelebihan dua jenis bahan dalam
Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Ada 8 lagi bahan lain yang sangat elok untuk kesihatan kulit tau. Antaranya ialah:
  • ·         Anthemis nobilis flower extract 
  • ·         Borago officinalis extract
  • ·         Jasminum Officinale (Jasmine) Extract
  • ·         Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
  • ·         Mentha arvensis leaf extract
  • ·         Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
  • ·         Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract
  • ·         Thymus vulgaris (thyme) Extract

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka


Jadi, keseluruhannya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang mengandungi 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi ni mampu untuk :
  • ·         Memulihkan masalah jerawat pada wajah
  • ·         Membersihkan pori dengan mendalam
  • ·         Menghilangkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit wajah
  • ·         Mengawal minyak
  • ·         Membersihkan wajah jauh ke dalam liang kulit
  • ·         Melembabkan dan tidak mengeringkan kulit selepas digunakan
  • ·         Melegakan kulit sensitif
  • ·         Membuang sel kulit mati
  • ·         Membuang sel kulit mati

Yang bestnya adalah Aloe AC Clean Bubble ni sesuai untuk semua jenis kulit wajah. Baik yang berminyak, kering, gabungan, mahupun kulit wajah yang sensitif. So tak perlu risau andai kata tersalah guna/pilih pencuci muka. Semua orang boleh guna pencuci muka berbuih halus dari Hansaegee Nature.

Walaupun Aloe AC Clean Bubble Cleanser berbentuk cecair di dalam botol, tapi ianya berbuih halus setelah dipam keluar dimana buih halus ini sangat bagus untuk membersihkan kulit dengan lebih mendalam, melembabkan kulit dan tidak memberi kesan rengsa pada kulit wajah selepas digunakan.


Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Haaa, nak guna pencuci muka pun ada cara yang betul tau. 
  1. Basahkan terlebih dahulu tangan dan muka dengan air yang bersih supaya dapat menghasilkan lebih banyak buih ketika mencuci muka nanti.
  2. Tekan 1.5 atau 2 pam Aloe AC Clean Bubble Cleanser pada tapak tangan kemudian urut pada muka dengan lembut dengan gerakan membulat. 
  3. Basuh dengan air suam. Taraaa, kulit muka dah bersih, lembut dan lembab. 

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

So overall, apa yang Nur boleh komen tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser adalah:
  • Sangat best sebab dia membersihkan muka dengan sangat berkesan. Nak cuci makeup pun boleh tau. Cuma seeloknya buat double celansing ajelah. Cuba tengok gambar kat bawah ni. Senang kan? Lagi la Nur ni tak ada makeup remover sebab jarang bersolek. 


Pencuci Muka Aloe Vera Yang Bersih & Tak Mengeringkan Kulit Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature, Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Hansaegee Nature, pencuci muka hansaegee nature, pencuci muka, pencuci muka safi, pencuci muka terbaik, pencuci muka lelaki, pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka garnier, pencuci muka cetaphil, pencuci muka simple, pencuci muka terbaik di Malaysia, pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat, pencuci muka cosmoderm, tips memilih pencuci muka untuk kulit berminyak, pencuci muka eversoft, pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, pencuci muka buih, hansaegee nature aqua whitening cream, pencuci muka buih, pencuci muka tanpa buih, pencuci muka kurang buih, pencuci muka tiada buih, pencuci muka bahan semulajadi, pencuci muka banyak buih, pencuci muka soft bubble, pencuci muka bubble, pencuci muka aloe vera, bubble foam cleanser, review pencuci muka hansaegee nature, review blogger, review pencuci muka aloe ac clean bubble cleanser, tips pencuci muka, tips memilih pencuci muka, tips tukar pencuci muka, tips pemilihan pencuci muka, tips tukar pencuci muka baru, tips memilih pencuci muka yang sesuai, tips menukar pencuci muka, tips mencari pencuci muka, real women take care of their skin, pembersihan wajah, pencuci muka untuk semua jenis kulit, cara yang betul untuk mencuci muka

  • Tak mengeringkan kulit malah melembabkan kulit selepas digunakan. Rasa fluffy gitu muka ni. Malah, tak rasa tegang pun muka ni lepas cuci. Serius best.
  • Kulit terasa lebih sihat dan bersih sebab buih halus tu dah angkut semua kotoran, minyak yang tersumbat dalam liang pori muka Nur.
  • Whitehead dekat muka, terutamanya kawasan hidung dan dagu semakin berkurang. So kulit muka rasa lebih licin dan bersih.

So kalau korang berminat nak dapatkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang best dari Hansaegee Nature ni, korang boleh pergi ke website dorang ataupun contact dorang melalui Whatsapp k.

Hansaegee Nature
IG page: hansaegeenature
FB page: HansaegeeNature



Post a comment

2 Comments

  1. Hansagee ni produk dia semua bagus kannn, sis pakai yang cc cream dia pun best... serasi dengan kulit muka kita..

    ReplyDelete
  2. wowww.hilang semua kesan make up. bagus ni

    ReplyDelete