MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian, Johor - DeCamellia

MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian, Johor


Jumaat 29 November 2019 lalu, Nur berkesempatan menghadiri Majlis Grand Opening MBH Skin Expert di Pontian, Johor. Ini adalah cawangan MBH Medispa yang ke 27 di seluruh Malaysia dan cawangan ke 7 di Johor. Bukan kaleng-kaleng ya usahawan bumiputera kita ni.

MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian Johor, hari pembukaan mbh skin expert Pontian, hari pelancaran mbh skin expert Pontian, mbh skin expert Pontian, opening mbh skin expert Pontian, alamat mbh skin expert Pontian, nombor telefon mbh skin expert Pontian, website mbh skin expert Pontian, Instagram mbh skin expert Pontian, ig mbh skin expert Pontian, facebook mbh skin expert Pontian, fb mbh skin expert Pontian, produk keluaran mbh medispa, mbh dermacare, dermaklair, produk mbh medispa natural, produk mbh medispa organic, siapa pengasas mbh medispa, puan yaya Mohamad, yaya Mohamad, khalid Mohamad, kilang moha biotech manufacturing kulai johor, jdt blogger, untuk nampak lawa I pergi mbh, mbh medispa, mbh medispa bbu, mbh slimming, mbh, maya beauty house, mbh skin expert, mbh medispa batu pahat, mbh medispa review, mbh medispa muar, mbh skin expert kluang, mbh kluang, jawatan kosong di Pontian, Pontian, ahmad maslan, cawangan mbh medispa, jawatan kosong beautician  nurse aesthetic Pontian mbh skin expert, Pontian kecil jobs, tambak Pontian, mbh medispa harga, support usahawan melayu, support usahawan bumiputera, c&l top beauty centre pontian, a touch of beauty and body spa pontian, hijrah dbeauty spa Pontian, beauty bonda spa by mobile spa Pontian, dayang beautycare spa, hawarah spa Pontian, portal rasmi majlis daerah Pontian, raha beauty spa Pontian, damai beauty spa Pontian, spa best di pontian

MBH atau nama penuhnya Maya Beauty House sudah berpengalaman selama hampir 10 tahun dalam industri spa dan estetik. Pengasasnya, Puan Yaya Mohamad memulakan perniagaan MBH Medispa secara kecil-kecilan dengan menjual produk-produk kecantikan dan membuat rawatan kecantikan dari rumah ke rumah.

Menariknya adalah, MBH Medispa menggunakan produk mereka sendiri yang dijamin halal, selamat dan berkesan. Selain produk kecantikan dibawah nama Dermaklair (yang dulunya dikenali sebagai MBH Dermacare), MBH juga mengeluarkan pelbagai produk makanan tambahan di bawah nama MBH Nutricare. Semua produk MBH dihasilkan oleh kilang oem sendiri iaitu Kilang Moha Biotech Manufacturing yang bertapak di Kulai, Johor.


MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian Johor, hari pembukaan mbh skin expert Pontian, hari pelancaran mbh skin expert Pontian, mbh skin expert Pontian, opening mbh skin expert Pontian, alamat mbh skin expert Pontian, nombor telefon mbh skin expert Pontian, website mbh skin expert Pontian, Instagram mbh skin expert Pontian, ig mbh skin expert Pontian, facebook mbh skin expert Pontian, fb mbh skin expert Pontian, produk keluaran mbh medispa, mbh dermacare, dermaklair, produk mbh medispa natural, produk mbh medispa organic, siapa pengasas mbh medispa, puan yaya Mohamad, yaya Mohamad, khalid Mohamad, kilang moha biotech manufacturing kulai johor, jdt blogger, untuk nampak lawa I pergi mbh, mbh medispa, mbh medispa bbu, mbh slimming, mbh, maya beauty house, mbh skin expert, mbh medispa batu pahat, mbh medispa review, mbh medispa muar, mbh skin expert kluang, mbh kluang, jawatan kosong di Pontian, Pontian, ahmad maslan, cawangan mbh medispa, jawatan kosong beautician  nurse aesthetic Pontian mbh skin expert, Pontian kecil jobs, tambak Pontian, mbh medispa harga, support usahawan melayu, support usahawan bumiputera, c&l top beauty centre pontian, a touch of beauty and body spa pontian, hijrah dbeauty spa Pontian, beauty bonda spa by mobile spa Pontian, dayang beautycare spa, hawarah spa Pontian, portal rasmi majlis daerah Pontian, raha beauty spa Pontian, damai beauty spa Pontian, spa best di pontian


Video sepanjang Majlis Grand Opening MBH Skin Expert Pontian ada disini. 


Hari pembukaan MBH Skin Expert Pontian berlangsung dari jam 9:00AM hingga 5:00PM. Antara 9 kejutan yang pengunjung peroleh semasa hari pembukaan adalah:
  • Percuma rawatan untuk 100 pengunjung terawal
  • Diskaun rawatan sehingga 90%
  • Cindarella Facial hanya RM50 sahaja disamping promosi beli 4 percuma 1
  • Diskaun produk sehingga 40%
  • Percuma Skin Analaysis
  • Cabutan bertuah Emas 916
  • Redeem goodies exclusive khas dari MBH Medispa
  • Makan free disediakan
  • Hadiah misteri SPIN AND WIN

Sebelum majlis perasmian dimulakan, Nur bersama JDT Blogger yang lain di bawa 'ronda' sekitar kawasan permis MBH Skin Expert Pontian. Nur difahamkan terdapat 4 bilik rawatan disini dan mesin rawatan disini diimport dari Jerman dan Korea bagi memastikan rawatan di MBH menggunakan teknologi yang terkini dan terbaik di pasaran.

Oleh kerana Puan Yaya Mohamad kini sedang sarat mengandung (tunggu hari bak kata orang Melayu), tugas perasmian MBH Skin Expert Pontian diberikan kepada adik beliau sendiri iaitu Tuan Khalid Mohamad. Selepas memberi ucapan alu-aluan, majlis diteruskan dengan acara memotong riben perasmian dan diakhiri dengan acara memotong kek.

MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian Johor, hari pembukaan mbh skin expert Pontian, hari pelancaran mbh skin expert Pontian, mbh skin expert Pontian, opening mbh skin expert Pontian, alamat mbh skin expert Pontian, nombor telefon mbh skin expert Pontian, website mbh skin expert Pontian, Instagram mbh skin expert Pontian, ig mbh skin expert Pontian, facebook mbh skin expert Pontian, fb mbh skin expert Pontian, produk keluaran mbh medispa, mbh dermacare, dermaklair, produk mbh medispa natural, produk mbh medispa organic, siapa pengasas mbh medispa, puan yaya Mohamad, yaya Mohamad, khalid Mohamad, kilang moha biotech manufacturing kulai johor, jdt blogger, untuk nampak lawa I pergi mbh, mbh medispa, mbh medispa bbu, mbh slimming, mbh, maya beauty house, mbh skin expert, mbh medispa batu pahat, mbh medispa review, mbh medispa muar, mbh skin expert kluang, mbh kluang, jawatan kosong di Pontian, Pontian, ahmad maslan, cawangan mbh medispa, jawatan kosong beautician  nurse aesthetic Pontian mbh skin expert, Pontian kecil jobs, tambak Pontian, mbh medispa harga, support usahawan melayu, support usahawan bumiputera, c&l top beauty centre pontian, a touch of beauty and body spa pontian, hijrah dbeauty spa Pontian, beauty bonda spa by mobile spa Pontian, dayang beautycare spa, hawarah spa Pontian, portal rasmi majlis daerah Pontian, raha beauty spa Pontian, damai beauty spa Pontian, spa best di pontian

MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian Johor, hari pembukaan mbh skin expert Pontian, hari pelancaran mbh skin expert Pontian, mbh skin expert Pontian, opening mbh skin expert Pontian, alamat mbh skin expert Pontian, nombor telefon mbh skin expert Pontian, website mbh skin expert Pontian, Instagram mbh skin expert Pontian, ig mbh skin expert Pontian, facebook mbh skin expert Pontian, fb mbh skin expert Pontian, produk keluaran mbh medispa, mbh dermacare, dermaklair, produk mbh medispa natural, produk mbh medispa organic, siapa pengasas mbh medispa, puan yaya Mohamad, yaya Mohamad, khalid Mohamad, kilang moha biotech manufacturing kulai johor, jdt blogger, untuk nampak lawa I pergi mbh, mbh medispa, mbh medispa bbu, mbh slimming, mbh, maya beauty house, mbh skin expert, mbh medispa batu pahat, mbh medispa review, mbh medispa muar, mbh skin expert kluang, mbh kluang, jawatan kosong di Pontian, Pontian, ahmad maslan, cawangan mbh medispa, jawatan kosong beautician  nurse aesthetic Pontian mbh skin expert, Pontian kecil jobs, tambak Pontian, mbh medispa harga, support usahawan melayu, support usahawan bumiputera, c&l top beauty centre pontian, a touch of beauty and body spa pontian, hijrah dbeauty spa Pontian, beauty bonda spa by mobile spa Pontian, dayang beautycare spa, hawarah spa Pontian, portal rasmi majlis daerah Pontian, raha beauty spa Pontian, damai beauty spa Pontian, spa best di pontian

MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian Johor, hari pembukaan mbh skin expert Pontian, hari pelancaran mbh skin expert Pontian, mbh skin expert Pontian, opening mbh skin expert Pontian, alamat mbh skin expert Pontian, nombor telefon mbh skin expert Pontian, website mbh skin expert Pontian, Instagram mbh skin expert Pontian, ig mbh skin expert Pontian, facebook mbh skin expert Pontian, fb mbh skin expert Pontian, produk keluaran mbh medispa, mbh dermacare, dermaklair, produk mbh medispa natural, produk mbh medispa organic, siapa pengasas mbh medispa, puan yaya Mohamad, yaya Mohamad, khalid Mohamad, kilang moha biotech manufacturing kulai johor, jdt blogger, untuk nampak lawa I pergi mbh, mbh medispa, mbh medispa bbu, mbh slimming, mbh, maya beauty house, mbh skin expert, mbh medispa batu pahat, mbh medispa review, mbh medispa muar, mbh skin expert kluang, mbh kluang, jawatan kosong di Pontian, Pontian, ahmad maslan, cawangan mbh medispa, jawatan kosong beautician  nurse aesthetic Pontian mbh skin expert, Pontian kecil jobs, tambak Pontian, mbh medispa harga, support usahawan melayu, support usahawan bumiputera, c&l top beauty centre pontian, a touch of beauty and body spa pontian, hijrah dbeauty spa Pontian, beauty bonda spa by mobile spa Pontian, dayang beautycare spa, hawarah spa Pontian, portal rasmi majlis daerah Pontian, raha beauty spa Pontian, damai beauty spa Pontian, spa best di pontian

Sebelum kami mengundurkan diri, kami dijamu dengan jamuan makan tengah hari yang enak dari katering Pontian. Makyong yang kurang gemar makan masakan sendiri begitu excited melihat lauk-pauk yang disediakan oleh air tangan orang lain. Paling best siap ada sambal belacan. Memang menyelerakan!

Sebelum Nur terlupa, Nur nak ucapkan sekalung tahniah buat MBH Medispa atas kejayaan meLUSAKAN KUASAMU dengan menambah lagi cawangan MBH di Pontian, kampungku ini. So kepada warga Pontian, jemput datang ke MBH Skin Expert Pontian untuk mendapatkan rawatan yang terbaik dan selamat untuk kulit wajah korang k.

"UNTUK NAMPAK LAWA, I PERGI MBH"

MBH Skin Expert Pontian 
Alamat : No 14 G Jalan Emas 2, Pusat Perniagaan Kota Emas, 82000, Pontian, Johor
No. Telefon : 010-766 9020


MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian, Johor MBH Medispa Luaskan Kuasanya di Pontian, Johor Reviewed by Decamellia on Sunday, December 01, 2019 Rating: 5

12 comments:

  1. Ya MBH antara medispa yang semakin popular dan membesar. Dah dua kali pg majlis pelancaran MBH iaitu di Nikai dan Subang tapi tak sempat lagi cuba rawatan huhu.

    ReplyDelete
  2. Tahniah MBH Spa , luaskan jajahanmu..hehhe. Mesti suka geng Pontian dapat manjakan muka lepas ni..

    ReplyDelete
  3. wah bestnya awak, teringin sgt g treatment kat medispa ni..nyamannya

    ReplyDelete
  4. Wow nampaknya memang cepat expansion medispa ni kan. Memang best kalau dapat treatment untuk mandikan muka kan.

    ReplyDelete
  5. Medispa kat Johor lak untunglah gadis-gadis dan wanita-wanita kat Johor boleh cantik dan menjaid awet muda hehehehe kita tak jumpa lagi spa untuk orang lelaki macam ni hurmmmmm lama tak buat rawatan...

    ReplyDelete
  6. Wah.. Tahniah MBH semakin melebarkan sayapnya.. Servis n perkhidmatan terbaik confirm la ramai suka pergi..

    ReplyDelete
  7. hebat lah MBH Medispa, sampai ke Pontian pula kali ni, selalu tengok ramai orang pergi medispa di MBH ni cakap seronok, zul nak cuba lah nanti.

    ReplyDelete
  8. Medispa memang best. Saya lagi selesa ke medispa sebab harga berpatutan. Cuma yang berdekatan dengan saya di Ampang ni jenama medispa lain lah. Walau apa pun, selamat cantik-cantik ya. Hehehe

    ReplyDelete
  9. Wahhh tahnih di atas pembukaan terbaru cawangan medispa di sini. Pasti ramai yg akan datang sebab lokasi sangat strategik. Nanti nak dtg singgahlah buat rawatan muka di sana

    ReplyDelete
  10. Tahniah medispa.. masa awalawal dulu pembukaan di kajang I pernah join servis dia memang tip top.. sekarang dah sampai ke kewangan lain tahniah!!!

    ReplyDelete
  11. Hebat medispa..semakin banyak outlet dibuka. Moga terus sukses dan semakin banyak outlet dibuka di seluruh negara

    ReplyDelete
  12. bestnya ! mbh spa di dah ada rasanya kat kota bharu. boleh terjah untuk menikmati urutan spa dengan kawan-kawan. me time mak mak. hehe.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.